Filo kiralama sektörü geçen yıl yüzde 20 büyüdü

Geçen yılı yüzde 20 büyümeyle kapatan operasyonel filo kiralama sektörünün bu yıl en az yüzde 30 büyüme beklediği bildirildi.Sektörünün Türkiye’de yeni fakat hızla gelişmekte olduğunu söyleyen bir filo kiralama şirketi yöneticisi...

Google Haberlere Abone ol
Filo kiralama sektörü geçen yıl yüzde 20 büyüdü

Geçen yılı yüzde 20 büyümeyle kapatan operasyonel filo kiralama sektörünün bu yıl en az yüzde 30 büyüme beklediği bildirildi.

Sektörünün Türkiye’de yeni fakat hızla gelişmekte olduğunu söyleyen bir filo kiralama şirketi yöneticisi Oğuz Pala, kiralamanın artan sıfır otomobil fiyatlarına karşı firmalara ekonomik çözüm yolu sunduğunu belirtti. Oğuz Pala, firmaların iş hacimlerini, verimliliklerini artırmakta en büyük ve maliyetli ihtiyaçlarından birinin araç temini olduğunu ifade ederek, kurumsal filo şirketleri ile çalışmalarının işletmelerini büyük bir maliyetten kurtardığının altını çizdi. Araç alımı ile filo oluşturan şirketlerin öz kaynakları ile gelir elde edemeyecekleri bir yatırım yaptıklarını ve ancak amortisman payının 4 yıla yaygın gider olarak kayıt altına alınabildiğini kaydeden Pala, kiralamanın ise dış kaynak kullanımı olması sebebiyle, firmaların bu harcamalarını gider olarak kayıt altına alarak önemli miktarda sermaye karlılığı ve KDV avantajı sağladıklarını vurguladı.

KİRALAMA İLE NAKİT, ZAMAN VE PERSONEL TASARRUFU

Sıfır araç fiyatlarında ciddi artışlar olmasına karşın, bu artışın filo kiralama ücretlerine yansıtılmasının mümkün olmadığını söyleyen belirten Pala, kiralama ile şirketlerin maddi olduğu kadar, zaman ve filo yönetimi ile ilgilenecek personelden de büyük kar sağladıklarını kaydetti.

Oğuz Pala, filolarını kiralama ile oluşturan şirketlerin dönemsel harcamalardan da muaf olduklarını anımsatarak, şöyle devam etti: "Operasyonel filo kiralama sistemi şirketlere ihtiyacına uygun nitelikte araç parkı oluştururken aynı zamanda şirketlerin bakım, onarım, sigorta kasko giderleri, satın alma vergileri gibi birçok yan maliyetten kurtarıyor. Bununla birlikte şirketlerin filo yönetimi ile ilgilenecek personellere de ihtiyacı kalmıyor. Sektör zaten büyüme trendindeydi, yılbaşında gelen zamlar filo kiralamaya ilgiyi çok daha fazla artırdı. Geçen yılı yüzde 20 büyümeyle kapatan operasyonel filo kiralama sektörünün bu yıl en az yüzde 30 büyümesini bekliyoruz." CİHAN

Yorumlar