'Faiz indirimi Türk Lirası’na yaradı'

Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası geçtiğimiz aylarda gerçekleşen faiz indirimlerinde olduğu gibi Türk Lirası'nın değerlenme sürecinin içine girdiği belirtildi. X Trade Brokers Menkul Değerler'in faiz indirimi ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
'Faiz indirimi Türk Lirası’na yaradı'

Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası geçtiğimiz aylarda gerçekleşen faiz indirimlerinde olduğu gibi Türk Lirası'nın değerlenme sürecinin içine girdiği belirtildi.

X Trade Brokers Menkul Değerler'in faiz indirimi ile ilgili degerlendirmesi şöyle:

"Bugün yapılan toplantı sonrasında,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 50 baz puanlık faiz indirimi yaparak, bir haftalık repo ihale faiz oranını yüzde 8,75’ten yüzde 8.25’e çekti. Marjinal fonlama oranı yüzde 12 olurken, borçlanma faiz oranı, başka bir ifadeyle 'koridorun alt bandı' yüzde 8’den yüzde 7,5’e indirildi. 1 haftalık repo faiz oranındaki indirim beklentiler dahilinde 'ölçülü' gözüküyor. Borçlanma faiz oranının (faiz koridorun alt bandı) yüzde 7,5’e indirilmesi, özellikle bankaların fonlama imkanını daha canlı tutabilmek için önemli bir adım.

Karar sonrası, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen faiz indirimlerinde olduğu gibi, Türk Lirası değerlenme sürecinin içine girdi."

CİHAN

Yorumlar