EZZİB’in başkanlık yarışını Gürkan Renklidağ kazandı

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB)’nin olağan genel kurulunda seçimi, Gürkan Renklidağ’ın hazırladı liste 114 oyla kazandı.

Google Haberlere Abone ol
EZZİB’in başkanlık yarışını Gürkan Renklidağ kazandı

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB)’nin olağan genel kurulunda seçimi, Gürkan Renklidağ’ın hazırladı liste 114 oyla kazandı. 2006 yılından beri başkan olan Ali Nedim Güreli’nin hazırladığı liste ise 95 oy aldı.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan genel kurulda çift liste yarıştı. Katılımın yoğun olduğu kurulda dîvan başkanlığına, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı oybirliğiyle seçildi. Toplantıyı açan Güreli, uzun bir aradan sonra çift listeli bir seçim yaşadıklarını, bunun da demokrasinin güzelliği olduğunu söyledi. Güreli, "Listenin içindekilerin hepsi tanıdığımız, sevdiğimiz insanlar. Bu süreç, demokrasinin hoş bir şey olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı bizim arkadaşlarımızla hukukumuz, bağlarımız dün nasıldıysa bugün de aynı, yarın da aynı olacak. Geçen sene iyi bir yıl geçirdik, mahsul bol olduğu için. Bu sene kötü bir yıl yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye, bu yeni ağaçlarla ve yeni üretimlerle çok daha fazla ihracat yapacaktır. Daha önemsenen, daha ciddiye alınan bir sektör olacağız.” dedi.

EZZİB'i dört yıl süreyle yönetecek yeni yönetim ve denetim kurullarının seçiminde heyecan doruğa ulaştı. 217 üyenin oy kullandığı seçimlerde Renklidağ’ın firması Ardes Zeytincilik Gıda ve Tarım Ürün. Paz. A.Ş.'nin yönetim kurulu başkan adayı olduğu liste 114 oy alırken Güreli’nin firması Nejat Atalan Dış Ticaret A.Ş.’nin listesi 95 oyda kaldı.

'SEKTÖRDE BİRLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ'

EZZİB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Gürkan Renklidağ, yaptığı konuşmada sektördeki aktörlerin fikir ayrılığında olduğunu, ilk hedeflerinin birleştirme olacağını söyledi. Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı ihracatı yaptığı ülkelerde pazar payını arttırmak için komiteler kuracaklarını kaydeden Renklidağ, “Komitelerde EZZİB Yönetim Kurulu üyelerinden birer temsilci olacak. Sektör mensuplarından da temsilciler olacak. O pazarlardaki konumumuzu nasıl güçlendiririz, ihracatımızı nasıl arttırırız, bununla ilgili çalışmalar yapacağız.” dedi.

EZZİB Yönetim Kurulu, şu firmalardan oluştu:

Ardes Zeytincilik Gıda ve Tarım Ürn. Paz. A.Ş.,
Eker Gıda Nak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.,
Eroğlu Yerli Ür. Gıd. Hay. Tur. İnş. Sar. Nak. İh. İth. San. Ve Tic. Ltd. Şti.,
Günkar İnşaat Gıda Tekstil Nak. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti.,
M-Yıldırım Zeytin ve Zeytinyağı Pet. Ür. Top. Mah. P. Ve P. Y.S.T.Ltd.Şti.,
Olivos Gıda Yağ Tarım San. İth. İhr. Ve Tic. A.Ş.,
Orhanoğlu Gıda San. Tic. Koll. Şti. İsmet ve Mehmet Önal,
Uygun Rafine Yağ Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.,
Yudum Gıda San. Ve Tic. A.Ş.,
Zer Yağ San. Ve Tic. A.Ş.,
Zeyko Tarım Gıda San. İth. İhr. Pazarlama Ltd. Şti.


Denetim Kurulu:

Saha Tarım Ürn. İth. İhr. Ltd. Şti.,
Aydın Şensal
Oktav Tarım Ürn. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. firmalarından oldu. CİHAN

Yorumlar