Eyleme son veren nakliyeciler, İstanbul'a sebze-meyve taşımak için işe başladı

Antalyalı nakliyecilerin kontak kapatma eylemini sonlandırmalarının ardından bugün İstanbul'a sebze ve meyve taşımak için çalışmalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Eyleme son veren nakliyeciler, İstanbul'a sebze-meyve taşımak için işe başladı

Antalyalı nakliyecilerin kontak kapatma eylemini sonlandırmalarının ardından bugün İstanbul'a sebze ve meyve taşımak için çalışmalarına başladı.

İstanbul ve Türkiye'nin önemli bir bölümünün sebze ve meyve ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Antalya'da nakliyeciler 3 gün önce kontak kapatmıştı. Alanya'da 250 nakliyeci, 4 günlük kontak kapatma eylemini topluca başlatmıştı. Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen bir telefonla eyleme son verildi. Kontak bırakan kamyoncular işe başladı. Alanya Hal Komisyoncularında hareketlilik başladı. Bazı sebze ve meyvelerinin fiyatlarının yerinde saydığını belirten komisyoncular, eylemin son bulmasına sevindi.

Dün gece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Trafik Danışmanı Prof. Dr. Prof. Dr. Musafa Ilıcalı'nın arayarak sorunu çözeceklerini belirtiğini kaydeden Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, 1 hafta sonra Topbaş'ın konuyu toplantıda gündeme alacağını ifade etti. Kamyoncuların işe başladığını belirten Akar, yarından itibaren İstanbul halkına taze sebze meyve yedireceklerini söyledi. Akar, "Akdeniz bölgesinde almış olduğumuz bu kararımızı dün akşam saatlerinde Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bizi aradı. Bu yasak bitti. Bu yasan inşaallah Alanya ve Antalya halkı için çok iyi olduğuna inanıyorum. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın söylediğine göre önümüzdeki hafta İstabul Büyşükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıda ele alınacak. Biz buradan en güzel mesajı verdiğimiz gibi Sayın başkanımızın da en güzel mesajı vereceğine inanıyoruz. Toplantıda en güzel kararların çıkacağına inanıyoruz. Bu eylem devam ed tseydi İstanbul hakı çok etkileneceğini biliyordum. Ama kimse buna müsade etmedi. Bürokrasiler bu işe duyarlı davrandı. Bu işin sonuç noktasına inşaallah önümüzdeki hafta Sayın belediye Başkanımız Topbaş'ın vereceği güzel bir haberle ülkemiz en güzel şekilde sevkıyatını yapacak. Yarın akşam İstanbul halkına en taze sebze ve meyveyi yedireceğiz. Sıkıntı yok, şuanda yüklemelerimiz devam ediyor. En az 30 kamyonumuz yüklemeye başladı ve sıkıntı yok." diye konuştu.

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI YERİNDE SAYDI

Sebze ve meyve komisyoncusu Mustafa Yüksekkaya, 3 günlük eylemin devlete ve millete zarar verdiğini söyledi. Komisyoncular olarak özellikle domates ve patlıcanın fiyatlarının yerinde saydığını kaydeden Yüksekkaya, şunları söyledi: "Sebze ve meyvelerimiz taşınmaya başladı. Türkiye'nin her tarafına sebze ve meyve taşınmaya başlandı. Kamyoncuların bir anlaşmaları olmuş. Bugünden itibaren yasak kalktı. Sebze ve meyveler Türkiye'nin her tarafına gidebilir . Hiç bir sorunumuz yok. Hava şartlarından dolayı malın az olduğu için etkili olmadı. Zararımız fazla yok. Yalnız ürünlerimiz biraz yerinde saydı. Fiyat olarak yerinde saydı. Batlıcan ve domates özellikle fiyat olarak yerinde saydı. Halde biraz kaldı. İnşaallah buigünden itibaren taşınmaya başlıyor ve hareket başladı. Eylem devam etseydi özellikle muz depolarımızda sıkıntı olacaktı. Muz deporalarında olgunlaşmaya başladığında sıkıntı olacaktı. Eylem çabuk bitirildi ve muzlarımızın için iyi oldu. Vatandaş ve millet için çok iyi oldu. Çiftçinin, komisyoncunun, burada çalışan işçinin olduğu gibi hepimizin zararı oldu. Devletin dahi zararı oldu. BUradan devlette para kazanıyor. Stopajını, bağkurunu ve vergisini alıyor. Bu hepimize zararı varı var bu üçgünlük eylemde." CİHAN

Yorumlar