Eskişehirli iş adamları EGSİAD Akademi ile dünyaya açılıyor

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD), üyelerini ihracata teşvik etmek amacıyla, 'Temel Dış Ticaret Teknikleri ve Özel Gümrük Uygulamaları' eğitimi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirli iş adamları EGSİAD Akademi ile dünyaya açılıyor

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD), üyelerini ihracata teşvik etmek amacıyla, 'Temel Dış Ticaret Teknikleri ve Özel Gümrük Uygulamaları' eğitimi düzenledi. EGSİAD, bu tür eğitimlerle üyelerinin tamamını dünyaya açmayı hedefliyor.

EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk, Eskişehir’in ihracatta büyük eksiklikler yaşadığını söyledi. Eskişehir’in Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birine sahip olmasına rağmen ihracatta yeterli seviyede olmadığını vurgulayan Türk, “Eskişehirli iş adamlarımız henüz dünyaya tam olarak açılamamış durumdalar. EGSİAD olarak Eskişehir’in bu eksikliğinin farkındayız ve önemli hedeflerimizden biri de bu. Bunun için de üyelerimizin gelişimi adına pek çok eğitim düzenliyoruz.” diye konuştu.

EGSİAD Akademi Koordinatörü Burak Toprakhisar da iş adamı kursiyerlere dış ticaret ile alakalı olarak iş sağlığı ve güvenliği, iş İngilizcesi, proje yazma ve özel gümrük uygulamaları konularında eğitim verdiklerini kaydetti. Eğitime katılan kursiyerlerden Hisarlar AŞ Dış Ticaret Temsilcisi Şebnem Nihan Tülek, eğitimin içeriğinin oldukça kapsamlı olduğunu ve bu eğitimden büyük fayda gördüğünü belirtti.

Kursiyerlerden Şanlısoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Senem Gül ise “Yurt dışında ticaret yapmak kolay değil. Dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Bu eğitimle birçok yeni bilgiye sahip olduk. Bu bizim işimizi gerçekten büyük ölçüde kolaylaştıracak.” ifadesini kullandı. Daha sonra eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi. CİHAN

Yorumlar