En mobil il ve şirket listesinde yerler değişti

Türkiye’nin ve şirketlerin teknoloji kullanım haritaları zaman içinde değişim gösterdi. İzmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin'de şirketlerin teknoloji dönüşümleri ivme kazandı ve 'mobil il' listesinde üst basamaklara tırmandı. Örneğin,...

Google Haberlere Abone ol
En mobil il ve şirket listesinde yerler değişti

Türkiye’nin ve şirketlerin teknoloji kullanım haritaları zaman içinde değişim gösterdi. İzmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin'de şirketlerin teknoloji dönüşümleri ivme kazandı ve 'mobil il' listesinde üst basamaklara tırmandı. Örneğin, turizm sektöründe iş verimliliğini ve takibini arttırmak amacıyla, yaygın tablet, saha yönetim çözümleri ve akıllı telefon kullanımı ile birlikte Antalya, Akıllı Şirket skorunda sıçrama yaptı. Mobil interneti, makineden makineye iletişim ve pazarlama çözümlerini daha yoğun olarak kullanmaya başlayan İzmir, Bursa ve Konya da listede ön sıralara yükselmeyi başardı.

Turkcell, şirketlerin mobil teknolojileri kullanarak daha başarılı, hızlı ve karlı olmalarını sağlamak amacıyla 3 yıl önce McKinsey ile birlikte oluşturduğu 'Akıllı Şirket' algoritmasının yeni sonuçlarını açıkladı. 3 yıllık süreçte şirketlerin başarısına teknolojiyle destek olmak için 30 ilde 50 binin üzerinde kurumsal müşterisiyle buluşan ve teknolojiyi ne kadar kullandıkları ölçen şirketin açıkladığı veriler, Türkiye’nin teknolojik dönüşüm haritası niteliğinde. 'Akıllı Şirket' skorları; özel bir algoritmayla 'temel haberleşme, bilgiye erişim, iş/varlık yönetimi, müşteri yönetimi' gibi kriterlere göre il ve şirket bazında hesaplandı.

Ortaya çıkan sonuçlar, şirketlerde teknoloji kullanımının her geçen gün arttığını gösterdi. Sadece 2014’ün ilk yarısında 5.000’in üzerinde şirket Akıllı Bulut, Mobil Pazarlama, Akıllı Enerji, Akıllı Faks, Video Konferans, İşin Cebinde Çalsın, gibi çözümlerle işlerini tamamen mobilden yönetme yoluna gitti. Ayrıca Büyük ilgi gören Araç Takip çözümünde, 500 bin adet araca ulaşıldı ve bu alanda Türkiye Avrupa’da 1.’liğine yükseldi. En mobil il listesinde İstanbul birinciliği bırakmadı, en mobil sektör de yine finans oldu.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, söz konusu verileri değerlendirirken, Türkiye'nin; kurumların, şirketlerin yatırımları, teknolojileriyle büyüyüp geliştiğini söyledi. Turkcell olarak şirketlerin gelişiminde akıllı şirket, mobil şirket, gerçek zamanlı şirket olmaları için her birine özel çözüm sunmayı öncelik olarak kabul ettiklerini vurgulayan Kocabaş, şöyle devam etti:

"Bugün mobil iletişim sektöründe ve kurumsal pazarda lideriz, 520 bini aşkın şirkete hizmet veriyoruz. Türkiye’nin başarılı şirketlerine baktığımızda her 10 başarılı şirketten 9’unun Turkcell ile çalıştığını görüyoruz. Müşterilerimizin duyduğu güven omuzlarımıza önemli bir sorumluluk yüklüyor. Eğer çalıştığımız şirketlerde ve dolayısıyla Türkiye’de teknolojik dönüşüm gerekiyorsa, elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor diye düşündük ve 3 yıl önce 'Akıllı Şirket' vizyonunu hayata geçirdik. Sizlerle paylaştığımız 'akıllı şirket skorları' ile teknolojik olarak gelişim endekslerini il bazında dahi sizlerle paylaşmanın, birbirimizden öğrenerek gelişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Bu yönde çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de aynı hızıyla sürecek."

CİHAN

Yorumlar