Emirgan'a Rekor Teklif

Emirgan Korusu'na komşu olan arsada ihale süreci dün başladı, arsaya 8 talip çıktı. Tyükselişmalı arsaya rekor fiyat teklifi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Emirgan'a Rekor Teklif

Alışveriş merkezi ve gökdelen yapılacağı iddiaları ile tyükselişma yaratan Emirgan Korusu'na komşu arazinin ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz sene Özelleştirme İdaresi'nden araziyi 1 milyar 5 milyon 522 bin liraya satın saha Emlak Konut GYO'nun düzenlediği ihalede arsaya en yüksek Öneri 1 milyar 224 milyon lira ile Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığından geldi. Arazi ve plan için Emlak Konut GYO'ya en yüksek teklifi ise 3 milyar lira ile Tahincioğlu Gayrimenkul verdi.

8 TALİP ÇIKTI

Arsaya ihalenin ilk oturumunda 8 talip çıktı. Emlak Konut'un ihaleye çıktığı 158 bin 497 metrekarelik arsanın üstünde turizm tesisi yapılabilecek. İhaleyi elde eden firma arsa üstünde 108 bin 700 metrekare yapı yapma hakkı elde edecek.

KATAR SÜRPRİZİ

İhalede en yüksek teklifi arsa satışı karşılığı satış yekün geliri şekilde Tahincioğlu verirken, Emlak Konut'a en yüksek teklifi ise Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı yaptı. Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Yapı ve Nida İnşaat İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı satış yekün gelirini 3 milyar lira şekilde belirledi.

KATAR'LI ŞİRKET DİKKAT ÇEKTİ

Emlak Konut'a ise bu rakamın yüzde 30'unu yani 900 milyon lira önerdi. Akayteks Tekstil ve UCC ortaklığı, arsa satışı karşılığı satış yekün gelirini 2 milyar 400 milyon lira şekilde belirledi. Emlak Konut GYO'ya 1 milyar 224 bin lira Öneri etti. En yüksek teklifi verici ortaklardan Urbacon Trading and Contracting'in (UCC) Katar merkezli firma olması da dikkat çekti. (Kaynak:Hürriyet)

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar