Emekliye 200-350 TL'lik Zam İçin Karar Günü

Aynı statüde emekli olanların maaşları arasındaki farklılıkları giderip 350 liraya kadar yükselişı gündeme getirecek davalardan birinde bugün karar çıkabilir.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye 200-350 TL'lik Zam İçin Karar Günü

Emeklililerin gözü kulağı intibakta... İntibak uygulanması gerektiği anlamında umumi şekilde açılmış iki dava söz konusu.

KARAR GÜNÜ

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) sebebi ile Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasının son duruşmasında bugün karar çıkması bekleniyor.

DAVA SONUCU MAAŞA ZAM GETİREBİLİR

2000 sonrası emekli olmuş takribî 7,5 milyon kişiyi ilgilendiren intibakla ilgili bir öteki davada da karar duruşması 29 Nisan'da yapılacak. Bu iki dava emekliler lehine sonuçlanırsa hükümetin konuyla ilgili umumi bir düzenleme yapması gereksinimi ortaya çıkacak.
Bu davalar bireysel davalar bulunmadığı ve umumi şekilde 2000 sonrası emeklilere yönelik intibak uygulamasının yaşama geçirilmesi gerektiği anlamında bulunduğu için kararların müspet olması biçiminde iri tesir yaratması söz konusu olacaktır.

AZ ALANLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR

İntibak yardımıyla emekli oldukları tarihteki emekli maaşı hesaplama yöntemlerinin ayrıcalıklı olması sebebi ile emeklilere ayrıcalıklı emekli maaşı bağlanmasına son verilmiş oluyor. Yalnızca emekli oldukları tarihteki hesaplamanın ayrıcalıklı olması sebebi ile daha düşük emekli maaşı sektör insanların mağduriyeti de bu sayede giderilmiş oluyor.

EN AZ 200 TL ARTIŞ GETİREBİLİR

2000 öncesi emekli olmuş bireyler intibak uygulaması sonrasında 200 ila 355 TL içerisinde değişen oranlarda iyileştirmelerle karşılaşmıştı. Yeni intibak uygulaması sonrası da tıpkı oranda iyileştirmeler yaşama geçebilir. Bu sebeple emeklilerin maaşlarında mühim yükselişlar söz konusu olabilir. Yaklaşık 7,5 milyon emekli bu konu için yaşama geçirilecek yeni düzenlemeyi bekliyor.

Diğer yandan yeni intibak uygulamasının sadece işçi emeklilerini değil, Bağ – Kur'luları da kapsaması gerekiyor. İşçi emeklilerinden 2000 öncesi emekli olanlar bir önceki intibaktan yararlanmışlardı. Fakat Bağ-Kur'lular intibaktan hiç yararlanamadılar. (Kaynak:ntv.com)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar