Elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (DEDAŞ) özelleşmesi sonrası kesintilerin azalacağı beklentisine kapılan işletmeler sahipleri ve vatandaşlar sık sık meydana gelen elektrik kesintileri dolayısıyla hayal kırıklığı yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (DEDAŞ) özelleşmesi sonrası kesintilerin azalacağı beklentisine kapılan işletmeler sahipleri ve vatandaşlar sık sık meydana gelen elektrik kesintileri dolayısıyla hayal kırıklığı yaşıyor.

Çözüm süreci dolayısıyla bölgenin istikrarı yakalamasını fırsat bilen yatırımcılar bölgeye geldi. Ancak yapılan elektrik kesintilerinin milyon dolarlar harcanarak kurulan fabrikaların işlerinin durmasına neden olduğu belirtiliyor. Özellikle Mardin Midyat’ta kurulan tekstil fabrikaları yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı sık sık üretimlerine ara veriyor. Midyat’ ta 5 milyon lira harcanarak kurulan ve Japon JUKI firmasının da teknik servis ve yedek parça servisi kurmaya karar verdiği firma, elektrik kesintilerinden rahatsız. Elektrik kesintilerinin üretimi durdurduğunu kaydeden işadamı Halil El, “Elektrik kesintisi bize çok ciddi şekilde zarar veriyor. Yani altyapının olmadığı bir memlekette siz kesinlikle sanayiyi geliştiremezsiniz, kalkınmayı sağlayamazsınız, bu bir gerçektir. Yani altyapı çok elzem bir konu haliyle. Yani şu anda gördüğünüz gibi sabahtan beri elektriğimiz yok ve üretimimizi yapamıyoruz. Personelimizi haliyle paydos etmek zorunda kaldık. Bu çok ciddi maddi zararlara yol açıyor. Özellikle sanayici açısından; çünkü bu tür işlerde zamanla yarışıyorsunuz, dakikanın hesabını yapmak zorundasınız. Bir de anlaşma yapmışsanız haliyle taahhütlerde bulunmuşsanız, şu ürünü hazırlayıp falan gün teslim edeceğim diyorsanız, ama altyapı olmadı mı, elektrik kesintisi ve diğer altyapı sorunları ciddi maddi kayıplara yol açıyor. Bu şekilde acilen tedbirlerin alınması ve işverenlerin, sanayicilere yardımcı olması lazım. Özellikle bölgemizde sık sık elektrik kesintileri olmakta bunun acilen çözülmesi lazım. Kurum yetkililerinin bu konuca acilen çözüm üretmeleri lazım. Personel işe geliyor, kesinti oldu mu o günün tamamı kayıp oluyor. Ciddi ciddi kayıplarımız oluyor. Bu konuda bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyoruz.” dedi.

MidMar Tekstil Fabrikası Müdürü Abdurrahim Aslan ise elektrik kesintileri meydana geldiğinde jeneratöre mazot yetiştiremediklerini sözlerine ekledi.

Midyat-Nusaybin arasında Karayoları ekipleri tarafından yapılan yol yapım çalışmasında iş makinesinin iletim hattına zarar vermesi nedeniyle elektrik kesintisi yaşandığını belirten Midyat DEDAŞ İşletme Şefi Kenan Polat, “Elimizdeki imkânlarla elektrik kesintisini bugün gidereceğiz.” açıklamasını yaptı.
CİHAN

Yorumlar