Ekonomi Bakanı Zeybekci, TİM heyetini kabul etti

- Zeybekci: - "Yeni hükümetimizin yeni sloganı bu, 'Yeni Bir İhracat Seferberliği.' İnşallah bunu da sizin verdiğiniz önerilerinizle yeniden gözden geçirerek yeniden bir yol haritası, yürüyüş düzenleyeceğiz" - "Önümüzdeki günler inşallah bunların somut bir şekilde, çok hızlı bir şekilde, birkaç hafta içerisinde ortaya çıktığı günler olacak. Onun için durmak yok, ihracata devam"

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekci, TİM heyetini kabul etti

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 65. Hükümet'in yeni sloganının "Yeni Bir İhracat Seferberliği" olduğunu belirterek, ihracatçılara "İnşallah bunu da sizin verdiğiniz önerilerinizle yeniden gözden geçirerek yeniden bir yol haritası, yürüyüş düzenleyeceğiz. Önümüzdeki günler inşallah bunların somut bir şekilde, çok hızlı bir şekilde, birkaç hafta içerisinde ortaya çıktığı günler olacak. Onun için durmak yok, ihracata devam." dedi.

Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti.

İstanbul'da yaşanan saldırıya ilişkin Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu sabah İstanbul'da bilerek, kasten, tahammüden... Hiç kimse zannetmesin ki orada yapılan saldırı, kahraman polislerimize yapılan bir terör saldırısı. Bu kadar basit değil. İstanbul'a yapılan, Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır. Bilerek, noktasal anlamda yapılan bir saldırıdır. Bütün bunların üstesinden Allah'ın izniyle birlik ve beraberlikle geleceğiz. Bu millete diz çöktürmek isteyen, bu millete aman verdirmek isteyen her kim olduysa tarih boyunca, hep hüsrana uğradı, hep kendileri diz çöktü, kendileri aman dilediler. Bu da Allah'ın izniyle böyle sonuçlanacaktır. Tabii bunların sebepleri, bunların arkasında olanlar, Türkiye'yi nereye götürmek isteyenlerle ilgili uzun uzun konuşabiliriz ama biz sessizce, vakur bir şekilde Türkiye'nin ekonomisinde, üretiminde, ihracatında yer alan insanlar olarak Türkiye'yi bir adım daha, bir santim daha ileriye götürmek için gereğini yapacağız, bunu da hep beraber yapacağız inşallah."

Zeybekci, Türkiye'nin her sene ortalama yüzde 5'in üzerinde büyümesi gerektiğini ancak bunu yaparken cari açık vermemesi için dış kaynağa muhtaç olunduğu yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin dış parasal kaynaklara bu kadar bağımlı olmasını kabul etmiyoruz ihracatçılar olarak. İhracatçılar olarak şunu diyoruz; Türkiye'nin değerlendirilmeyen, kullanılmayan yer altı, yer üstü kaynaklarını, insan gücünü, akıl gücünü, tüm değerlendiremediklerini değerlendirerek bunları üretime, ihracata, dış gelire dönüştürüp hizmet ve mal ihracatıyla ihtiyacımız olan finansmanı tasarruf oranlarıyla elde edemediğimiz o finansmanı, dış satımlarla elde ederek Türkiye'nin büyümesine cari açığa sebep olmadan sağlayacak ekip ihracatçılardır. Onun için önümüzdeki dönemde bu yönde gerek mal, gerek hizmet ihracatında, gerek turizmde, sağlık turizminde, bütün alanlarda topyekun bir seferberlik, yeni bir ihracat seferberliği olacak. Yeni hükümetimizin yeni sloganı bu, 'Yeni Bir İhracat Seferberliği'. İnşallah bunu da sizin verdiğiniz önerilerinizle yeniden gözden geçirerek yeniden bir yol haritası, yürüyüş düzenleyeceğiz. Önümüzdeki günler inşallah bunların somut bir şekilde, çok hızlı bir şekilde birkaç hafta içerisinde ortaya çıktığı günler olacak. Onun için durmak yok, ihracata devam."

- Büyükekşi'den "Nihat Zeybekci" uçağı

TİM Başkanı Büyükekşi, 65. Hükümet'in hayırlı, uğurlu olması yönündeki temennisini dile getirdi.

İstanbul'daki terör saldırısını bütün ihracatçılar adına kınadığını belirten Büyükekşi, "Zaman, birlik olma zamanı. Tüm Türkiye tek vücut halinde, gelecek saldırılara karşı birlik olma zamanı. Onun için Türkiye'ye yönelik terör olaylarını lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bunlarla en iyi şekilde mücadele edecek gücü vardır." diye konuştu.

Daha önce ihracatın sıkıntılarını ve öne çıkan konularına yönelik öneri paketini sunduklarını aktaran Büyükekşi, "Genel Kurulumuzda da bahsettim. Denizli'de bir EKK olacaktı, orada bu konular gündeme gelecekti. İnşallah EKK'da bir önce gündeme alınır. Çünkü ihracatçıların gerçekten Türkiye ekonomisine katacağı çok şey var. Bu yöndeki çalışmalar da hem Türkiye ekonomisine hem de ihracata fayda sağlayacak." değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Büyükekşi, Zeybekci'ye minyatür uçak hediye etti.

Zeybekci, TİM ile Ekonomi Bakanlığınca geliştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği "Türkiye Gücünü ve Potansiyelini Keşfet (Turkey Discover The Potantial)" projesinin logosunun ve sloganın yazılı olduğu ve ismi verilen minyatür uçağa ilişkin, "Sayın Başkanımız sağ olsun, aynı zamanda THY yönetiminde olmanın verdiği avantajla bir uçağı böyle boyatmışlar, üstelik de bir uçağın adını da Nihat Zeybekci diye vermişler, diyerek beklentileri abartayım." dedi. Gülüşmelere neden olan sözlerinin şaka olduğunu belirten Zeybekci, minyatür uçak için Büyükekşi'ye teşekkür etti.

Yorumlar