EİB Moda Tasarım Yarışması sonuçlandı

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından düzenlenen 9.

Google Haberlere Abone ol
EİB Moda Tasarım Yarışması sonuçlandı

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından düzenlenen 9. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması sonuçlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü mezunu Övünç Baydemir, "Cilt Manipülasyonları" isimli koleksiyonuyla birinci, "İlk Günah" isimli koleksiyonuyla Mehmet Eren Tuneli ikinci, "Influence" isimli koleksiyonun sahibi Buse Özgün üçüncü oldu. Cotton Design Pamuk Özel Ödülü’nü ise Şeyma Aslın aldı.

Ödül töreninde konuşan EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, yarışmanın moda tasarımı alanında bu toprakların sahip olduğu değerleri ortaya çıkarmak, fikri ve yeteneği olan genç tasarımcıları desteklemek, moda endüstrisinin dikkatini çekerek katılan genç değerlerin kariyer planlarında bir kilometre taşı olabilmek misyonuyla düzenlendiğini söyledi. Kızılgüneşler, “İnanmak başarmanın yarısı derler. Biz EİB olarak Türk insanının damarlarındaki asil kanda kodlu olan yaratıcılık, beceri ve yeteneğe inançla moda ve hazır giyim sektörleri için bu değerleri ortaya çıkarmak üzere moda tasarım yarışması düzenliyoruz. Her yarışmamızda inancımızın ne kadar haklı olduğunu gözlemliyor, tasarımcılarımız ve eserleriyle gurur duyuyoruz.” dedi. EHKİB Başkan Yardımcısı ve Yarışma Komitesi Başkanı Burak Sertbaş da şunları kaydetti: “Yarışmamız, Türkiye’nin en istikrarlı ve keyifli organizasyonlarından biri olarak bizleri gururlandırıyor. Bu yılki yarışmada tasarımlar beklentilerimizden çok daha etkileyici oldu. Final defilesinde her biri birbirinden güzel ve renkli tasarımlar yarıştı. EHKİB olarak her yıl kalite çıtasını yükselttiğimiz bu güzel yarışmada finalistleri seçen değerli jürimiz epey zorlandı. Finalistlerimizi tebrik ediyoruz.”

Birinci tasarımcı 10 bin, ikinci 6 bin ve üçüncü 4 bin lira para ödülünün sahibi olurken bu sene ilk defa, Cotton Design Pamuk Özel Ödülü adı altında, Türkiye'de pamuk kullanımını özendirmek amacıyla Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği sponsorluğunda özel bir ödül verildi. Dereceye giren finalistler, Ekonomi Bakanlığı’nın 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde EİB'nin sunacağı projenin onaylanması halinde yurtdışında moda tasarım eğitimi alma hakkı kazanabilecek. Yarışmanın birincisi de dünyanın önde gelen moda trendleri sitesi olan WGSN'yi altı ay boyunca kullanım hakkına sahip oldu. CİHAN

Yorumlar