Egeli tekstil ihracatçıları Ünlütürk ile devam dedi

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Sabri Ünlütürk tekrar seçildi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde yapılan genel kurul toplantısında, seçime tek aday olarak giren Ünlütürk...

Google Haberlere Abone ol
Egeli tekstil ihracatçıları Ünlütürk ile devam dedi

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Sabri Ünlütürk tekrar seçildi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)’nde yapılan genel kurul toplantısında, seçime tek aday olarak giren Ünlütürk güven tazelerken yönetim kurulunda üç yeni isme yer verdi. Ünlütürk, EİB Koordinatör Başkanlığı’na da aday olduğunu açıkladı. ETHİB 2014 yılı tahmini gelir gider bütçesi ise 1 milyon 260 bin lira olarak kabul gördü.

Genel kurulda konuşan Sabri Ünlütürk, “Geçtiğimiz yıl hazır giyim ve tekstil sektörlerimiz için iyi bir yıl oldu. Türkiye’de son yıllarda varlığı sorgulanır hale gelen, şuraya gitsin, buraya gitsin denilen tekstil ve hazır giyim sektörlerimiz hakettiği itibarı geri aldı.” dedi. Tekstil ve hazır giyimin birbirini tamamlayan iki sektör olduğuna işaret eden Ünlütürk, “Tekstil sektörümüz güçlü olmasa hazır giyim sektörü, tedarik zincirinde sorun yaşar. Hazır giyim sektörü güçlü olmazsa tekstil sektörü bu denli başarılı olmaz. Bu iki sektör birbirini itekleyen, sürükleyen, birbirini pozitif etkileyen iki sektör.” şeklinde konuştu.

POLONYA’YA TİCARET HEYETİ DÜZENLEYECEKLER

Birlik olarak 26-27 Mayıs 2014 tarihlerinde tekstil sektörü için büyük potansiyel arz eden Polonya’ya yönelik sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenleyeceklerini kaydeden ETHİB Başkanı Ünlütürk, teknik tekstil alanında çalışacak Teknik Tekstil Ar-Ge Merkezi’ninse yılın ikinci yarısında faaliyete geçmesini hedeflediklerini kaydetti: “Sektörümüzün geleceği teknik tekstilde. Bunu son yıllarda sürekli dillendiriyorduk, 1,5 yıllık çalışma sonunda meyvelerini vermeye başladı. Teknik tekstil çalışmalarında sektöre yön gösterecek, ivme kazandıracak merkezimiz, 2014 yılının ikinci yarısında faaliyete geçmiş olacak.”

‘EİB KOORDİNATÖR BAŞKANLIĞI’NA ADAYIM’

EİB Koordinatör Başkanlığı’na adaylığını daha önce açıkladığını hatırlatan Sabri Ünlütürk, “EİB'de genel kurullar çarşamba günü tamamlanıyor. Mayıs ayının ikinci haftası, başkanlar kurulunun toplanmasını bekliyoruz. Seçimler sonucunda bazı değişimler oldu, yeni birlik başkanlarımız seçildi. Yeni başkanlarımız da desteklerse koordinatör başkanlığı üstleneceğim. Devam eden başkanlarımızın sözlü görüşünü almıştım, şu anda başka aday yok.” dedi.

ETHİB Başkanlığı’na, Sabri Ünlütürk’ün temsilcisi olduğu Ekoten Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması seçilirken yönetim kurulu Pagmat Pamuk Tekstil Gıda San. ve Tic. A.Ş., Pergamon Status Dış Tic. A.Ş., Uz Pamuk Tic. Ve Teks. San. A.Ş., Uçak Tekstil Turz. İth. İhr. Tic. A.Ş., Mayteks Örme San. ve Tic. A.Ş., Yeniçeri Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Söktaş Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Pütaş Pamuk Ürün Tic. ve San. A.Ş., Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Fateks Kumaş Tekstil ve Konf. San. Tic. A.Ş. firmalarından oluştu. Denetim kuruluna ise Şatel Örme Kumaş Etiket Konf. San. ve Tic. Ltd.Şti., S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Toh. Tarım Satış Koop. Birliği ve İnelli Plastik Tekstil Otom. San. ve Tic. A.Ş. firmaları seçildi. CİHAN

Yorumlar