EGD, ekonomi gazetecileri ile iş dünyasını buluşturdu

Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) Geleneksel Yılbaşı Buluşması'nda iş dünyası ile ekonomi muhabirleri bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
EGD, ekonomi gazetecileri ile iş dünyasını buluşturdu

Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) Geleneksel Yılbaşı Buluşması'nda iş dünyası ile ekonomi muhabirleri bir araya geldi. Buluşmada mesleğe katkıda bulunan gazetecilere de plaket verildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 'bilginin objektif bir şekilde kamuoyuna ulaşmasının önemine' dikkat çekti.

EGD'nin Dış Ticaret Kompleksi'ndeki Geleneksel Yılbaşı Buluşması'nda tören öncesi bir konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, 2013'ü; 'oldukça zorlu ancak başarılarla anılacak bir yıl' olarak niteledi. Ekonominin büyüdüğünü, ihracat temposunun artarak devam ettiğini dile getirdi. Türkiye'nin yıllık ihracat rakamlarını 2 Ocak'ta Ankara'da açıklayacaklarını ifade eden Çıkrıkçıoğlu, bilginin objektif bir şekilde kamuoyuna ulaşmasının önem taşıdığına işarek ederek, bu anlamda ekonomi basınının misyonunun önemine dikkat çekti ve 'belirli ideolojinin kalıplarına göre değil, olduğu şekilde yansıtmak'ın çok önemli olduğunu vurguladı. Çıkrıkçıoğlu, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu misyona uyulacağına inanıyoruz. Ekonomiyi ilgilendiren haberlerde şeffaflığa ve buna tekabül eden yapıcı eleştirilere, hepimizin aynı gemide olduğuna dair ortak bilince hassasiyet gösterilmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

EGD Başkanı Celal Toprak da dernek olarak zaman zaman iş adamlarıyla sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini ancak geleneksel yılbaşı buluşmasına katılanların artık bir ailenin fertleri gibi olduğunu söyledi. Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine de değinen Toprak, diğer süreçlerde olduğu gibi bu sürecin de kısa sürede atlatılması temennisinde bulundu.

Buluşmada mesleğe katkılarından dolayı ödül alan isimler şöyle:

AB Vizyonu'ndan Serap Girgin Baykal, Aksiyon Dergisi'nden Cemal Kalyoncu, Anadolu Ajansı'ndan Yılmaz Yıldız, Ekonomist'ten Mustafa Kemal Çolak, Fortune Turkey'den Kenan Şanlı, Gözlem Gazetesi'nden Çetin Gürel, Habertürk Gazetesi'nden Hacer Gemici, Medya Takip Merkezi'nden Halef Vayis, Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras, Sabah Gazetesi'nden Meliha Okur ve Feride Cem, TAB Haber Ajansı'ndan Erdoğan Yılmaz, Türkiye Gazetesi'nden Metiner Sezer, Para Dergisi'nden Oktay Özger, Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan ve Zaman Gazetesi'nden İbrahim Balta.
CİHAN

Yorumlar