Ece Seramik Yönetim Kurulu Başkanı, Isvea'yı satın aldı

Eski TÜRKONFED Genel Başkanı ve Ece Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, İtalyan'da faaliyet gösteren seramik ve banyo mobilyaları üretimi yapan Isvea'yı satın aldı.     İtalya'da üretim yapan ancak mali sıkıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Ece Seramik Yönetim Kurulu Başkanı, Isvea'yı satın aldı

Eski TÜRKONFED Genel Başkanı ve Ece Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, İtalyan'da faaliyet gösteren seramik ve banyo mobilyaları üretimi yapan Isvea'yı satın aldı.

    İtalya'da üretim yapan ancak mali sıkıntılar nedeni ile zor zamanlar geçiren Isvea'yı alan Çenesiz firmanın üretiminin yüzde 90'ını da Çorum'a aldı. Erdem Çenesiz, 'Roma'dan Hattuşa'ya' konulu bir program düzenleyerek Isvea'nın kurucusu Angelucci ailesinden Ada Lucianni Angelucci'yi ve tasarımcı Ettore Giordano'yu Çorum'da ağırladı.

    Bazı uluslararası ekonomi muhabirlerinin de katıldığı gezide ilk olarak Çorum'un tarihi ve turistlik alanları gezildi. Daha sonra Ece Banyo'da düzenlenen panele katılan misafirlere kentin ekonomik durumu ve Isvea için yapılması planlanan konular ele alındı. Burada konuşan Erdem Çenesiz, bu yıl 17 milyon 500 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi. 50 yıllık firmanın tamamını aldıklarını dile getiren Çenesiz, üretiminde yüzde 90'ını Çorum'a getirdiklerini kaydetti.

    2013 yılında firmanın alımının gerçekleştiğine değinen Çenesiz, ''Satın almada Roma'da imzalanan anlaşmayı kamuoyu ile paylaştık ancak satan aileyle yaptığımız gizlilik anlaşması nedeniyle finansal bilgileri paylaşamadık. Gizlilik anlaşması nedeniyle rakamları açıklayamıyoruz. Bu süreçten sonra üretimleri Çorum'daki fabrikamıza taşıdık. İtalyan markasını Çorum'dan yukarılara taşımaya başladık. Kalite hedeflerini dünya düzleminde oluşturarak, pazar olarak tüm dünyayı gören İtalyan Isvea'nın, bu bağlamda 45 ülkeye gerçekleştireceği ihracatta Türkiye artık ana üretim üssüdür" dedi.

    Hedeflerinin 30 milyon dolar ihracat olduğunu ifade eden Çenesiz, Isvea'nın Çorum'da 135 bin metrekarelik açık ve kapalı alana sahip fabrikada yapıldığını dile getiren aktardı. Isvea'nın özellikle orta ve orta üst sekmentte hitap edecek ödüllü tasarımları olduğunu dile getiren Çenesiz, ''İtalyan tasarımdan oluşan portföyü hali hazırda Türk tüketicisine sunmuş durumda. Geçtiğimiz yıl 17 milyon 500 bin dolar ihracat yaptık. Bu sene 30 milyon dolara çıkması için bütün ekibimizle seferberlik ilan ettik." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar