EBSO Başkanı Yorgancılar: Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir'e beklediklerini söyledi. Göreve yeni başlayan Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’ı kabul eden Yorgancılar, “İzmir ile Almanya...

Google Haberlere Abone ol
EBSO Başkanı Yorgancılar: Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir'e beklediklerini söyledi. Göreve yeni başlayan Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’ı kabul eden Yorgancılar, “İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Bu rakamı çok daha yukarılara çıkaracak potansiyelimiz var. Hedefimiz, karşılıklı işbirliğiyle ticaret hacmini geliştirmek.” dedi.

EBSO’nun üniversite-sanayi işbirliğine verdiği önemi de dile getiren Yorgancılar, geçen yıllarda TOBB ETÜ ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektör ve akademisyenlerinin katılımıyla Münih’te, meslek liseleri ve Ludwig Maximilian Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini hatırlattı. Yorgancılar, “Almanya’nın ekonomik başarısında, mesleki eğitimin payı büyük. Biz de bu çalışmaları yerinde görmek ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için karşılıklı temaslarda bulunduk. Sizin göreve başlamanızla birlikte bu temasların artarak devamını ve daha üst düzeylere taşıyabileceğimizi ümit ediyoruz.” diye konuştu. Dokuz üniversiteye sahip İzmir’in, yatırımcı Alman firmalarının ihtiyaç duyduğu yetişmiş işgücüne erişimi kolaylaştırdığına dikkat çeken Ender Yorgancılar, stratejik konumu sayesinde önemli pazarlara açılma sağladığını ve önemli sayıda Alman turisti ağırladığını dile getirdi.

Başkonsolos Gerlach ise turist olarak birçok kez Türkiye ve İzmir’e geldiğini belirterek, gözde şehrin turistik beldesi Çeşme’yi çok sevdiğini dile getirdi. Yeni görevinde İzmir'e daha fazla yatırım çekmek için EBSO ile işbirliği içinde olmaktan büyük memnuniyet duyacağını belirten Gerlach, “Türkiye’ye gelen yatırımcı Alman heyetleri, Ankara ve İstanbul’u ziyaret ederken İzmir’e daha az uğruyor. EBSO ile yaptığımız işbirliğiyle daha fazla heyeti İzmir’e çekmek istiyoruz.” dedi.

Ziyaretin sonunda EBSO Başkanı Yorgancılar, hatıra olarak Almanya Başkonsolosu Gerlach’a plaket verdi. CİHAN

Yorumlar