Dünyanın en 'dakik' havayolu şirketi: Aeroflot

Rus havayolu şirketi Aeroflot, FlightStats İstatistik Ajansı’nın Mayıs 2014 verilerine göre dünyanın en dakik havayolu şirketi seçildi. Itar-Tass’ın haberine göre, Aeroflot, Mayıs 2014’de yüzde 91,18 oranında uçuş saatlerine uydu. Böylece...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en 'dakik' havayolu şirketi: Aeroflot

Rus havayolu şirketi Aeroflot, FlightStats İstatistik Ajansı’nın Mayıs 2014 verilerine göre dünyanın en dakik havayolu şirketi seçildi.

Itar-Tass’ın haberine göre, Aeroflot, Mayıs 2014’de yüzde 91,18 oranında uçuş saatlerine uydu. Böylece Rus havayolu şirketi Scandinavian Airlines System (SAS), Lufthansa, BritishAirways ve Emirates’in önüne geçmeyi başardı. Aeroflot 2013’te dakiklik konusunda ilk beşe girmeyi başarmıştı. 2013’te Air France, British Airways ve Alitalia ilk üçe girmişti.

Dünyada gerçek zamanlı olarak 150 binin üzerinde uçuş bilgisini takip eden FlightStars portalı, uçak seferlerinin 15 dakikalık gecikmelerini kaydediyor. Aeroflot CEO’su Vitali Savliyev, modern ve genç filoları sayesinde dünyada lider olduklarını, şirketin radikal bir dönüşüm içinde olduğunu söyledi.

2013’te 90’ıncı yılını kutlayan Aeroflot, 20,9 milyon yolcuya ulaştı. Aeroflot alt grupları ile birlikte ise 31,4 milyon yolcu taşıdı. Airbus, Boeing ve Sukhoi tipi 158 adet uçak filosuna sahip olan Aeroflot, 2013’te SKYTRAX tarafından ikinci kez Doğu Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilmişti. CİHAN

Yorumlar