Dolar/TL 2,92'de dengelendi

Dolar/TL, küresel piyasalardaki negatif havaya karşın 2,92 seviyelerinde yatay bir seyir izliyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolar/TL 2,92'de dengelendi

Dolar/TL, küresel piyasalarda azalan risk iştahına karşın, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımlarını öteleyebileceği beklentileri ile hafta başından bu yana genel olarak 2,91 - 2,94 bandında hareket ediyor.

Güne, Asya piyasalarında sınırlı yükselişle 2,93 sınırından başlayan dolar/TL, şu dakikalarda 2,9230 seviyelerinde dengelendi. Avro/TL ise avro/dolar paritesinin hafta başından bu yana etkili olan yükselişini sonlandırarak düşüşe geçmesinin etkisiyle şu dakikalarda yüzde 0,8 azalışla 3,2960'tan alıcı buluyor.

Analistler, kürsel piyasalarda ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerin artarak sürdüğünü, bunun da yatırımcıların öncelikle gelişmiş ülke tahvilleri ve değerli metallere yönelmesine yol açtığını ifade ediyor.

Fed'in, global risklerin etkisiyle faiz artırımlarını öteleyebileceği beklentilerinin doların değerlenmesini sınırlandırdığını aktaran analistler, dolar/TL'de 2,91 seviyesinin destek, 2,94 seviyesinin direnç konumuna geldiğini belirtiyor.

Analistler, bugün Avro Bölgesi büyüme ve ABD'de açıklanacak verilerin takip edileceğini dile getirerek, petrol fiyatları ve avro/dolar paritesinin seyrinin, dolar/TL'nin yönü üzerinde de belirleyici olabileceğini öngörüyor.

Yorumlar