Doların Yükselişi Bakliyat Fiyatlarında Büyük Zamma Sebep Oldu

Dolardaki yükseliş nedeniyle toptan bakliyat fiyatlarına zam geldi. Zamlı fiyatlar iki hafta içinde perakendeye yansıyacak. Etiketlerin yüzde 25 artması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Doların Yükselişi Bakliyat Fiyatlarında Büyük Zamma Sebep Oldu

Dolardaki seri yükseliş mutfağa yansımaya başladı. Teknoloji, otomotiv ve perakende sektörlerini vuran dolar, bakliyat fiyatlarını da uçuracak. İlk evrede ithal kırmızı mercimek, yeşil mercimek, nohut ve barbunya fiyatları yüzde 25 oranında artacak.

TOPTAN FİYATLAR ZAMLANDI SIRA PERAKENDEDE

Düşük üretim yüzünden satıcılar ithal ürünlere yöneldi. Dolardaki arış ithal ürünlere derhal yansıdı. Rami Kuru Gıda Hali'ndeki toptancılar da dolardaki yükseliş yüzünden önümüzdeki hafta perakende bakliyat fiyatlarına mühim oranda zam geleceği söylendi. 2 haftada dolardaki yükseliş düşünüldüğünde bu hal hem esnafa hem de vatandaşa pahalıya patlayacak.

15 GÜN İÇİNDE BÜYÜK ZAM VAR

İki hafta herşeyden önce ithal kırmızı mercimeğin toptan kilo fiyatının 3.80 liraydı. Şimdi ise 4.50 liradan satılıyor. İthal yeşil mercime ise kilo fiyatının yüzde 6 yükselişla 3.80 liraya çıktı. Aybak Gıda'nın sahibi Uğur Yılmaz, toptan fiyatlara gelen zammın 2 hafta sonra tüketiciye yansıyacağını söyledi.

ESNAF ZORDA

Uğur Yılmaz, Şu anda toptan besin pazarında işlerin durgun olduğunu belirten Yılmaz, esnafın herşeyden önce var ürünlerini düşük kârla da olsa ellerinden çıkarmak istediğini dile getirdi.

ZİNCİR MARKETLER ANINDA ZAM YAPTI

Zincir marketlerdeki fiyatlar şimdiden vatandaşın cebini yakıyor. Birkaç markanın ürünlerini satan marketlerde kırmızı mercimeğin ortalama fiyatı 5.45 lira iken, yeşil mercimek 5.50 lira, nohut 5.90 lira, barbunya ise 9.90 liradan müşteri buluyor. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar