Dolar yatay bir seyir izliyor

Küresel piyasalardaki sakin seyre paralel güne yatay bir başlangıç yapan dolar/TL 2,9750 seviyelerinde işlem görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolar yatay bir seyir izliyor
Küresel piyasaların odak noktasına yerleşen merkez bankalarının faiz kararları öncesinde döviz kurlarının da sakin ve yatay bir seyir izlediği görülüyor.

Dolar endeksinin 96'nın altına gerilemesinin etkisiyle dün güne düşüşle başlayan dolar/TL, günü yüzde 0,15 azalışla 2,9762'den tamamladı. Bugün küresel piyasalardaki sakin seyre paralel yatay bir başlangıç yapan dolar/TL saat 10.50 itibarıyla 2,9750 seviyelerinde işlem görüyor.

Şu dakikalarda avro/dolar paritesindeki yükselişten destek bulan avro/TL yüzde 0,2 artışla 3,3350'den, sterlin/TL ise yüzde 0,1 primle 3,8790'dan alıcı buluyor.

Analistler, yarın kararları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankasının (BoJ) kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor. Perşembe günü de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 2,9850 seviyesinin önemli direnç, 2,9650 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Analistler, son veriler ile Fed üyelerinin konuşmalarının ardından Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ilişkin faiz artırım beklentilerinin azaldığını belirtirken, TCMB'nin ise sadeleşme adımlarına devam ederek faiz koridorunun üst bandını düşürebileceğini öngörüyor.

Yorumlar