Dolar Çok Sert Düştü

Dolar gün içerinde 2.5589'a kadar indi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise para politikasında gevşeme yanlısı bir hale gelmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dolar Çok Sert Düştü

St Louis Fed Başkanı James Bullard, dolar endeksinin 'makul değer'inden fazla fazla uzakta olmadığını, lakin doların euro karşısında daha ne kadar kıymet kazanacağının göze çarpan olmadığını söyledi. Bullard, CNBC televizyonuna yaptığı izahatda, Avrupa merkez bankası'nın (ECB) ay başında başlattığı tahvil alımları öncesinde doların euro karşısında yüzde 25 kıymet kazandığını söyledi.

ZORLU OLACAK

'(Nicel gevşeme) küresel finans piyasalarında mühim bir gelişme, yaklaşan nicel gevşeme itibarı ile euronun kıymet kaybetmesi ve doların kıymet kazanması şaşırtıcı değil' diyen Bullard, sözlerini 'Tüm bunlar piyasalar yönünden fiyatlandı, bu sebeple şu anda dolar euro kurunun nereye gideceğinin net olmadığını düşünüyorum' diyerek sürdürdü. Bullard bununla beraber Yunanistan'ın euro alanından ayrılmasının olasıdır olduğunu lakin yurt için son derece zorlu olacağını anlatım etti.

MART'TA ADIM ATMADI

Bullard, '(Yunanistan'ın euro alanından çıkışı) geçen yıllara oranla fazla fazla daha yönetilebilir bir durum, bu sebeple yapılabileceğini düşünüyorum. Ancak bu yolun tercih edilmesini tavsiye edilmektedir değil' dedi.
Uzun bir süredir Fed'in nema artırımında geç kalmaması gerektiği ve erken adım atmasını istediğini anlatım eden Bullard, bu görüşünü değiştirmediğini lakin faizlerin öngördüğü kadar seri artmadığını göz önünde bulundurarak faizlerin ileriki seyri konusundaki tahminlerini revize ettiğini anlatım etti. Bullard, 'Ben nakit politikasında gevşeme yanlısı bir bir vaziyete gelmedim, lakin FOMC Mart'ta adım atmadı' dedi. (Kaynak:Hürriyet)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar