Doğalgaz, LPG ve akaryakıta oranla daha karlı

Sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonu açılışında konuşan Naturelgaz COS’su Aksel Goldenberg, büyük filolara sahip özel ve kamu kuruluşlarının orta ve ağır sınıf araçlarını sıkıştırılmış doğalgaza (CNG) dönüştürmeye başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Doğalgaz, LPG ve akaryakıta oranla daha karlı

Sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonu açılışında konuşan Naturelgaz COS’su Aksel Goldenberg, büyük filolara sahip özel ve kamu kuruluşlarının orta ve ağır sınıf araçlarını sıkıştırılmış doğalgaza (CNG) dönüştürmeye başladığını söyledi. Goldenberg, sıkıştırılmış doğalgaz kullanımının LPG ve dizelden daha avantajlı olduğunu ifade etti.

Global Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Naturelgaz, ulaştırmanın yanı sıra sanayi ve turizm alanlarında alternatif enerji kaynağı olan sıkılaştırılmış doğalgaz dolum istasyonlarını yurt geneline yayıyor. Afyon, Konya, Antalya, Osmaniye ve Çorlu istasyonları Kayseri’de düzenlenen törenle eş zamanlı olarak hizmete girdi. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de 190 civarında otobüsün doğalgazla çalıştığını belirterek yeni alınacak otobüslerin de doğalgaz ile çalışmasının çevre temizliği açısında önemli olduğunu kaydetti. Yıldız, Naturelgaz firmasında 190 kadar daha otobüsün doğalgaza dönüştürülmesi maliyetini karşılamalarını istedi. Firma yetkilileri de bunun sözünü verdi. Taksilerle de ilgili pazarlık yapıldı ve firma ilk gelen 500 ticari taksinin doğalgaza dönüştürülmesin maliyetini karşılayacağını duyurdu.

Vali Orhan Düzgün de, ülkemizde gelişmelere bağlı olarak doğalgaz kullanımının hızla arttığını anımsattı. Fabrikalarla başlayan ve konutlarla devam eden doğalgaz kullanımının günümüzde özellikle toplu taşıma araçlarıyla sürdüğünü belirten Düzgün, “Doğalgaz, çevrenin daha temiz kalması ve vatandaşlarımızın daha ucuza hizmetlerden faydalanabilmesi anlamına geliyor” dedi.

Naturelgaz kurucu ortağı, yönetim kurulu üyesi ve COS’su Aksel Goldenberg de, firma olarak sektöre yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi. Hızla artan bayi ağı ile 150 milyon metreküplük satış potansiyeline ulaştıklarını ifade eden Goldenberg, doğalgazın ulaşmadığı hiçbir bölge bırakmayacaklarını kaydetti. Goldenberg, “Yatırımlarımızla kentlerin çevreci ve yeşil hedeflerine destek vermiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Sıkıştırılmış doğalgazın ulaştırma ve lojistik sektöründe ön plana çıktığını vurgulayan Goldenberg, “Özellikle büyük filolara sahip özel ve kamu kuruluşları, orta ve ağır sınıf araçlarını LPG ve dizelden daha avantajlı olan sıkıştırılmış doğalgaza (CNG) dönüştürmeye başladı.” dedi. Goldenberg, yurt genelinde 11 dolum tesisiyle dökmegaz pazarında en ucuz fiyat garantisi verdiklerinin de altını çizdi.

Konuşmaların ardından istasyonun açılış kurdelesini kesildi. Bakan Yıldız ve Naturelgaz COS'su Goldenberg daha sonra bir otobüse ilk sıkıştırılmış doğalgaz dolumu işlemini gerçekleştirdi. CİHAN

Yorumlar