Diyanet Hacda 'Dolara Geçiş Yükselişten Önce' Dedi, Veriler Tersini Gösterdi

Diyanet hac ücretlerinde dolara geçti. 7700 liralık hac faturası 9360 lira oldu. Diyanet kararın dolar yükselmeden önce alındığını açıklasa da veriler tersini gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet Hacda 'Dolara Geçiş Yükselişten Önce' Dedi, Veriler Tersini Gösterdi

Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene hac ücretlerinde dolar kuruna geçti. Geçen sene 2700 euro bulunan hac normal konaklama hac ücreti bu sene 3600 dolara çıktı.

HACININ ÖDEDİĞİ FATURA YÜKSELDİ

Geçen sene Mart ayında hac için takribî 7700 TL Türk Lirası ödeyen hacılar bu sene hac için 9360 lira ödeyecek. Geçen seneye nazaran hacılar 1660 lira zararda.

KARARI KASIM AYINDA ALDIK

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac fiyatlandırmasının avrodan dolara geçişine ilişkin, 'Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2014 yılı kasım ayında aldığı kararla Hac ve Umre hizmetleri için tahsil edilen ücreti dolar düzeyi şekilde değiştirdi' izahatsında bulundu.

TİCARİ KAYGI YOK

Suudi Arabistan'daki tüm ücretlendirme ve kiralamaların dolar düzeyi üstünden yapıldığına değinilen izahatda, bu sebeple Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2014 yılı kasım ayında aldığı kararla Hac ve Umre hizmetleri için tahsil edilen ücreti dolar düzeyi şekilde değiştirdiği anlatım edildi.

DOLAR KASIMDAN ÖNCEDE YÜKSELDİ

Serbest saha kayıtlarına göre; dolar düzeyi 24 Temmuz itibari ile 2.08'den yükselmeye başladı. 7 Kasım itibari ile 1 dolar 2,28 liraya ulaştı. Yani Temmuz ve Kasım ayı bünyesinde Diyaneti'in karar aldığını açıkladığı çağda dolar yüzde 9'un üstünde paha kazandı. Kasım'dan sonra yükselişini sürdüren dolar asıl süratine 1 Aralık itibarı ile başladı. Aralık ayı bünyesinde 2.41 'e kadar arttı. 15 Ocak itibarı ile 2.27 -2,28 seviyesini gördü. Bu tarihten sonra yükselişine sürat verip 2,64'e kadar geldi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar