Disney Collection, TeknoSA ile Ağustos'ta Türkiye'de

- Disney Collection, dünyada ABD ve Meksika'dan sonra TeknoSA ile Avrupa, EMEA pazarına giriyor. -Disney Collection ürünleri ağustos ayından itibaren 31 ildeki 80 TeknoSA mağazasında tüketicilerle buluşacak

Google Haberlere Abone ol
Disney Collection, TeknoSA ile Ağustos'ta Türkiye'de

İSTANBUL (AA) - Disney çatısı altındaki Disney Collection, dünyada ABD ve Meksika'dan sonra TeknoSA ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) pazarına giriyor. Disney Collection ürünleri, Ağustos ayından itibaren 31 ildeki 80 TeknoSA mağazasında tüketicilerle buluşacak.

TeknoSA ile The Walt Disney Company arasındaki iş birliğinin detayları TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, The Walt Disney Company Avrupa, Ortadoğu & Afrika Tüketici Ürünleri, Genel Müdürü ve Başkan Vekili Simon Philips ve The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo'nun katıldığı basın toplantısı ile paylaşıldı.

Bülent Gürcan konuşmasında, Disney Collection ürünlerini TeknoSA mağazalarında tüketicilere sunarak dünya teknoloji perakendeciliğinde bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "TeknoSA olarak hedefimiz, teknoloji ve eğlence ürünlerinde tüketiciler için 'tek adres' ve ailenin her ferdinin en sevdiği buluşma noktası olmak. Dünyanın en değerli eğlence markası The Walt Disney Company ile yaptığımız bu iş birliği, ailenin tüm fertlerine özel bir deneyim yaşatmak adına bize güç katacak." dedi.

Türkiye genelinde yaygın mağaza ağı, güçlü çoklu kanal modeli ve kesintisiz müşteri deneyimi ile sektörde fark yarattıklarını dile getiren Gürcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"The Walt Disney Company çatısı altındaki Disney Collection'u Türkiye’ye getirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu iş birliği ile birlikte mağazalarımızda teknoloji, eğlence ve gençlik temalarının hepsinin buluştuğu bir konsept oluşturmuş olduk. 'Shop in shop' dediğimiz 'mağaza içinde mağaza' konseptimizle farklı ürün kategorisinde bir ilke imza atacağız. Bu iş birliği kapsamında mağazalar dahil 10 milyon lira seviyesinde yatırım yapmayı ve 181 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz.

Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde Disney Collection'ın satılacağı ilk ülke olacak. Disney Collection ürünleri, The Walt Disney Company tarafından doğrudan ABD’de tasarlanıp geliştiriliyor. Sevilen Disney karakterlerinin ürünlerinin yer aldığı bu özel koleksiyon bulunduğumuz coğrafyada ilk Türkiye'de ve sadece TeknoSA'da olacak. Bu ülkemiz adına da gurur verici. 16 yıldır sektörde ilkleri gerçekleştiriyor olmaktan ve bunlara bir yenisini eklemekten çok mutluyuz."

İş birliğinden duydukları mutluluğu dile getiren The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Disney olarak hikayelerimizi nesillerdir farklı temas noktaları üzerinden hedef kitlelerimizle paylaşıyoruz. İlk olarak bir animasyon veya çizgi romanla başlayan bu benzersiz hikayeleri, daha sonra sinema filmleri, tüketim ürünleri, tema parkları ve daha birçok farklı mecra üzerinden tüm ailelerle buluşturuyoruz. TeknoSA ile gerçekleştirdiğimiz Disney Collection iş birliği de Türkiye'de çocuklar ve ailelere Disney markasıyla buluşabilecekleri ve geniş yelpazeden pek çok ürünü tek bir noktada bulabilecekleri özel bir temas noktası sunması bakımından çok değerli.

Türkiye'nin lider ve en yaygın teknoloji perakende şirketi TeknoSA ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği aynı zamanda, Disney'in Türkiye'de daha fazla aileye ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak yönünde yeni fırsatları değerlendirdiğinin de önemli bir göstergesi. Disney Collection lansmanının Disney'in Türk perakende sektöründeki görünürlüğüne ve marka vaadinin ülke çapında ailelere iletilmesine önemli katkıları olacağına inanıyoruz."


-"İlk yıl için 100 milyon liralık ciro hedefliyoruz"


Toplantı sonunda TeknoSA ve The Walt Disney Company yetkilileri gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk bir yıl için iş birliği çerçevesinde 100 milyon liralık ciro hedeflediklerini aktaran Bülent Gürcan, 2016 yılındaki toplam ciro hedeflerinin ise 3,5 milyar lira olduğunu söyledi.

Giovanni Mastrangelo ise, Türkiye'deki işlerinin hızla büyüdüğü bilgisini vererek, Türkiye pazarında çift rakamlı bir büyümelerinin söz konusu olduğunu bildirdi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, TeknoSA dünyanın en değerli eğlence markası The Walt Disney Company ile iş birliğine giderek Disney Collection'u, ABD ve Meksika'dan sonra Türkiye'ye getiriyor. Bu iş birliğiyle Disney Collection'u ilk kez bir teknoloji zincirine entegre etme başarısını gösteren TeknoSA, dünya teknoloji perakendeciliğinde de bir ilke imza atıyor.

Disney Collection ürünleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ağustos ayından itibaren ilk kez Türkiye'de ve sadece TeknoSA'da ailelerle buluşacak. Türkiye genelinde 31 ildeki 80 TeknoSA mağazasında, 100-150 metrekarelik özel alanlarda satışa sunulacak olan Disney Collection ürünleri arasında oyuncaktan kıyafete, peluştan kırtasiyeye, kostümden ayakkabıya, 6 farklı ana kategoriden 300'ü aşkın ürün çeşidi yer alıyor. Lansmanı takiben özel dönemlerde ve sezonluk olarak ürün çeşitliliğinin giderek zenginleşmesi planlanıyor.

Yılda 220 milyon ziyaretin yapıldığı TeknoSA alışveriş kanalları, ağustos ayından itibaren minik tüketicileri daha sık ağırlayacak. 2 yaş grubundan başlayarak çocuklara hitap eden 6 ana kategoride, 35 farklı Disney Collection ürün grubundan Mickey ve Arkadaşları, Disney Prensesleri, Karlar Ülkesi, Disney/Pixar Arabalar, Aslan Koruyucular, Oyuncak Hikayesi ve daha birçok sevilen Disney karakterinin ürünleri, TeknoSA mağazalarında sevenleri ile buluşacak.

Yorumlar