Dijital oyunda merdiven altı kaygısı

Toplam 22 milyon aktörü, 200 milyon dolar büyüklüğü bulunan dijital oyun sektörü ile ilgili merdiven altı kaygısı arttı.

Google Haberlere Abone ol
Dijital oyunda merdiven altı kaygısı

Toplam 22 milyon aktörü, 200 milyon dolar büyüklüğü bulunan dijital oyun sektörü ile ilgili merdiven altı kaygısı arttı. Mobil Servis Sağlayıcı İşadamları Derneği (MOBİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu’nun kapatılması ile dijital oyun sektörü merdiven altına bırakıldı.” dedi.



Kerem Alkin, dijital oyun sektörünün regüle edilmesi ve merdiven altının engellenmesi adına teknoloji şirketlerinin bir sivil toplum örgütünün bünyesinde toplanması gerektiğini vurguladı.


Sektörün önemine değinen Alkin, şunları kaydetti:

”Türkiye, dünya dijital oyun sektörünün yüzde 2,2’sini temsil ediyor ve 200 milyon dolar büyüklüğü ile gelecek vaat ediyor. Dijital oyun sektörünün gelecek 5 sene içinde 1 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. 22 milyonluk oyuncu sayısı ve genç nüfusu ile yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çeken Türkiye, Amerika, Çin ve Güney Kore gibi dijital oyun sektöründe gelişmiş ülkelerin ilgisini çekiyor.”



Dijital oyun alanının ilerlemesi için Ar-Ge faaliyetleri ve yerli oyun ve içerik üretiminin arttırılmasının gerektiğine aktaran Alkin, “2013’ten itibaren her sene katlanarak büyüyecek sektöre vergi ve teşvikler ile dijital oyun sektörüne el verilmesi önemli. “ ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar