Denizcilerin en büyük sıkıntısı çekek yeri ve atık alım tesisi yetersizliği

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerdeki üyelerle yaptıkları toplantılarda, sektörün fotoğrafını çekerek sıkıntılarını belirlediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Denizcilerin en büyük sıkıntısı çekek yeri ve atık alım tesisi yetersizliği

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerdeki üyelerle yaptıkları toplantılarda, sektörün fotoğrafını çekerek sıkıntılarını belirlediklerini söyledi. Yıl sonu itibariyle üyelerle biraraya geldikleri sektör toplantılarını tamamladıklarını ve sonuçlarına göre çalışma programı hazırladıklarını belirten Öztürk, "Ağırlıklı olarak tüm bölgelerde dile getirilen ana sorun, gezi ve balıkçı teknelerinin bakımlarının yapılacağı çekek yeri eksikliği,le gemi atıklarının alınacağı kıyı atık alım tesislerinin yetersizliği." dedi.

Bundan sonra üyeleriyle daha sık biraraya gelerek toplantı yapacaklarını kaydeden Öztürk, "Ayvalık, Dikili, Didim, Kuşadası ve Aliağa’da bulunan üyelerimizle toplantılarımızı tamamladık. Sektörün adeta fotoğrafını çekerek, eksik olan ve çözümlenmesi gereken çalışmaları belirledik. Bu doğrultuda kendimize bir çalışma programı oluşturduk. Her bölgenin farklı sorunları bulunuyor. Üyeler tarafından dile getirilen sorunların çözümü için yerel yönetimler ve bakanlık düzeyinde görüşmeler yapacağız. 2014 yılı, bizim için üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları çözme yılı olacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar