ÇKS başvuru süresi uzatıldı, TZOB memnuniyetini bildirdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, “Sürenin taleplerimiz yönünde uzatılması memnuniyet yaratmış,...

Google Haberlere Abone ol
ÇKS başvuru süresi uzatıldı, TZOB memnuniyetini bildirdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, “Sürenin taleplerimiz yönünde uzatılması memnuniyet yaratmış, başvurularda yaşanabilecek izdiham önlenmiştir.” dedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçilerin, 30 Mayıs’a kadar kayıt işlemlerini tamamlamasını mümkün görmediklerini, 12 Mayıs 2014 tarihinde ek süre talebinde bulunduklarını hatırlattı. Bayraktar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu talep doğrultusunda ÇKS başvuru süresini 30 Haziran 2014’e kadar uzattığını ve konuya ilişken kararın bugün Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade etti. Başkanı Şemsi Bayraktar, “Sürenin taleplerimiz yönünde uzatılması memnuniyet yaratmış, başvurularda yaşanabilecek izdiham önlenmiştir. Bu üretim sezonunda doğal afetlerden büyük zarar gören üreticilerimiz için bu süre, kayıtlarını kolayca yaptırabilmeleri açısından fevkalade önemli olmuştur.” dedi.

Bayraktar, bugün yayımlanan yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'yle ayrıca, çiftçi belgesinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerince zorunlu olarak talep edileceği hükmünün de getirildiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar