Çin’de ithalat azaldı, ihracat arttı

Çin’in Mayıs ayındaki dış ticaret rakamlarına göre, ithalat yüzde 1,6 azalırken, ihracat ise yüzde 7 arttı.Çin Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından bugün açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in Mayıs...

Google Haberlere Abone ol
Çin’de ithalat azaldı, ihracat arttı

Çin’in Mayıs ayındaki dış ticaret rakamlarına göre, ithalat yüzde 1,6 azalırken, ihracat ise yüzde 7 arttı.

Çin Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından bugün açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in Mayıs ayındaki ihracatı geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 7 artarak, 195,47 milyar dolar gerçekleşti. İhracat, Nisan ayında yüzde 0,9 artmıştı. İthalat ise yüzde 1,6 düşüşle 159,55 milyar dolar oldu.

Mayıs ayı dış ticaret hacminin 355 milyar dolar olduğunu açıklayan Çin Gümrük Müdürlüğü, geçtiğimiz 4 ayda yüzde 3,1 daralan dış ticaretin, böylelikle yüzde 1,5 yükselişine dikkat çekti.

Çin’in dış ticaret fazlası ise yüzde 74,9 genişleyerek, 35,92 milyar dolar oldu. Çin, bu yıl ekonomik büyüme hedefini yüzde 7,5 belirlemişti.

Çin’in en büyük ticaret ortakları sırasıyla Avrupa Birliği (AB), ABD, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ve Japonya olurken, dış ticaret geçen yılın ayı dönemine oranla AB ile yüzde 9,1, ABD ile yüzde 2,6, ASEAN ile yüzde 1,2 ve Japonya ile de yüzde 1,1 artış gösterdi.

CİHAN

Yorumlar