Çalışan kişi başına üretim arttı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, çalışan kişi başına üretim endeksinin 2013 yılı 4.

Google Haberlere Abone ol
Çalışan kişi başına üretim arttı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, çalışan kişi başına üretim endeksinin 2013 yılı 4. döneminde bir önceki döneme göre yüzde 6,42 arttığını bildirdi.

Bakanlık verilerine göre; imalat sanayi genelinde 2013 yılı 4. döneminde, üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksi de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,41 arttı. Çalışılan saat başına üretim endeksi söz konusu dönemde 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,64 arttı. Çalışılan saat başına üretim endeksi ise yüzde 5,73 artış gösterdi.
Bölümler itibarıyla, çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük azalışın yüzde 12,14 ile ‘temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı’, en büyük artışın ise yüzde 15,48 ile ‘başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı’ bölümlerinde gerçekleştiği görüldü.

Verilerde; çalışılan saat başına üretim endeksinde bir önceki yılın aynı dönemine göre en büyük azalış yüzde 12,83 ile ‘diğer ulaşım araçları imalatı’, en büyük artış ise yüzde 20,08 ile ‘başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı’ bölümlerinde gerçekleşti.
CİHAN

Yorumlar