Çağlayan: Operasyon başladığı gün ben ruhen görevimden ayrılmıştım

Ekonomi Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Görevini Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi’ye devreden Zafer Çağlayan, “Operasyon 17 Aralık saat 7’de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çağlayan: Operasyon başladığı gün ben ruhen görevimden ayrılmıştım

Ekonomi Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Görevini Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi’ye devreden Zafer Çağlayan, “Operasyon 17 Aralık saat 7’de yapıldı. Ben saat 7.30’da sayın Başbakan’a telefonda istifamı sundum. Sayın Başbakanımız da 'görüşeceğiz, birlikte değerlendireceğiz' demişti. Aslında fiilen operasyon başladığı gün ben ruhen görevimden ayrılmıştım.” dedi.

Çağlayan, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 'ustalıkla düzenlenen bir komployla karşı karşıya kaldıklarını' söyledi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde oğlu tutuklandıktan hemen sonra istifasını sunduğunu belirten Çağlayan, “Ben adil bir hukuka inanıyorum. Hayatında karakol yüzü görmemiş oğlum bugün tutuklu. Ama daha çok güçlendik. Çeliğe su verilir bilirsiniz. Çelik dövülerek su alır. Bu konuda eskisinden daha güçlü olduğumu, psikolojikmen daha güçlü olduğumu, bana düşmanlık edenlere buradan sesleniyorum.” ifadelerini kullandı.

Faiz lobisinin ayağına bastıkları için kendilerine bu tür bir komplo kurulduğunu öne süren Çağlayan, “Ama ömrüm oldukça değil ayağına basmak, damarına basacağım.” dedi. Çalışma arkadaşlarıyla vedalaşan Çağlayan, “Tüm milletvekillerine ve Mersin milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü aileme yapmak istiyorum. Ben görevim boyunca onları çok ihmal ettim. 4,5 yıllık görevim başında 2,5 yılı ailemden ayrı geçirdim. Çocuklarımı ihmal ettim.” şeklinde konuştu.

"EMMİSİNİ YALNIZ BIRAKMADI"

Zafer Çağlayan’ın devir teslim törenine eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da katıldı. Çağlayan, Bağış'ı işaret ederek, “Bugün kendisi eşine rastlanmayan nezaketi göstererek, emmisinin yanında." dedi.

ZEYBEKÇİ: PASTAYI KİM YİYORSA ONA BAKIN

Ekonomi Bakanlığı görevini Çağlayan’dan devir alan Nihat Zeybekçi de “Bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı abimize teşekkür ediyorum. İkimizin ortak noktası çok. İkimiz de amelelikten geldik. Amale çocuğuyuz. Ve millete hizmet noktasında buradayız Allah utandırmasın. Şu an oynanan oyunlarda kim en büyük menfaat sağladıysa herkesin gözünü oraya dikmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Tören sonrası Nihat Zeybekçi, Zafer Çağlayan’a porselen tabak hediye etti. Çağlayan porselenin içindeki beyazlığa işaret ederek, “Ak Parti’nin aklığı.” dedi.
CİHAN

Yorumlar