Büyüyen mobilya sektöründe kalifiye eleman bulunamıyor

Türkiye’nin büyüyen ekonomisinin en çok etkilediği sektörlerin başında ofis mobilya sektörünün geldiğini söyleyen Ofis Tekin’in Genel Müdürü Cemal Tekin, “Kısa sürede en fazla istihdam sağlayan sektörlerden biri. Ancak, kalifiye...

Google Haberlere Abone ol
Büyüyen mobilya sektöründe kalifiye eleman bulunamıyor

Türkiye’nin büyüyen ekonomisinin en çok etkilediği sektörlerin başında ofis mobilya sektörünün geldiğini söyleyen Ofis Tekin’in Genel Müdürü Cemal Tekin, “Kısa sürede en fazla istihdam sağlayan sektörlerden biri. Ancak, kalifiye eleman konusunda sıkıntı çekiyor.” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Saymanı ve Ofis Tekin’in Genel Müdürü Cemal Tekin, son yıllarda hem iş hacmi hem de ürün çeşidi anlamında büyük ivme yakalayan ofis mobilya sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünya genelinde 120 milyar dolarlık bir pazara sahip olan büro mobilyaları sektöründe, son 10 yıl gözden geçirildiğinde Türkiye’nin yükselişinin göze çarptığını söyledi.

Çin, ABD ve İtalya’nın ilk üçü paylaştığı dünya sıralamasında 7’inci olan Türkiye’nin, sektörde her geçen yıl büyüdüğünü vurgulayan Cemal Tekin, şöyle devam etti: “Oturma grubu ve yemek odası mobilyalarından sonra en çok talep gören sektör olan ofis mobilyaları, aynı zamanda tekstilden sonra en fazla istihdam yaratan sektör konumunda. Birçok işletme için ofis mobilyası sadece iş gören sandalye ve masa değil, ergonomi, sağlık, konfor ve iş hayatında verimlilik anlamına geliyor. Ofis çalışanlarının konforunu ve iş performanslarındaki verimi etkileyen bu detay, iş dünyasının da gelişmeye başlamasıyla birlikte, çalışanların ve işverenlerin öncelikleri arasına girmeyi başarıyor. TÜİK verilerine göre Türk mobilya sektöründe yıllık 6,4 milyar liralık üretim gerçekleşirken, 1 milyar liralık üretim ile ofis mobilyaları, sektörde en çok üretilen ürün grupları arasında yer alıyor.”

"EĞİTİLMİŞ PERSONEL SORUNU VAR"

Her sektörde olduğu gibi, ofis mobilya sektöründe de çözüm bekleyen sorunların olduğunu belirten Tekin, son dönemde kurum ve kuruluşların kimlikleriyle özdeşleşen tasarım üretecek nitelikli personelden, çırağa kadar eğitilmiş personelin en önemli sorunları olduğunu kaydetti. Cemal Tekin sektörde istikrarın sağlanması ve rekabet gücünün artması için, üretim konusundaki sıkıntıların giderilmesi noktasında destek beklediklerini de anlattı. "Sektörün büyüyüp gelişmesi, rekabet gücünün artırılması ve belirlenen hedeflere ulaşılması için, acil destek şart” diyen Tekin, sözlerini şöyle noktaladı: “Kalite ve teknolojinin yenilenmesi büyük önem taşıyor. Ürün grubunun saptanması ve devlet desteği ile tanıtımın sağlanması, pazarın büyümesi, dünyada sektörün ilk 3 ülkesinden biri olmamız açısından çok önemli.” CİHAN

Yorumlar