Büyükekşi: Marifet kiloyla satmak değil, pahalıya satabilmek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyon konusunun önemine dikkat çekerek, bir şeyi kiloyla satmanın değil, pahalıya satabilmenin marifet olduğunu söyledi. Büyükekşi, malın nasıl daha pahalıya satılabileceği...

Google Haberlere Abone ol
Büyükekşi: Marifet kiloyla satmak değil, pahalıya satabilmek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyon konusunun önemine dikkat çekerek, bir şeyi kiloyla satmanın değil, pahalıya satabilmenin marifet olduğunu söyledi. Büyükekşi, malın nasıl daha pahalıya satılabileceği konusunun da gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gaziantep’te düzenlenen Domotex Halı Fuarı’nın açılışında konuşan Büyükekşi, katma değeri artırmanın sadece tasarımla olmadığını ifade etti. Ar-Ge’nin de gerekliliğine değinen Büyükekşi, bunun için de inovasyon konusunun önem taşıdığını belirtti. İnovasyonu Türkiye’de bütün kesimlerde tanınan, bilinen hale getirmek istediklerini aktaran Büyükekşi, “Bununla ilgili son 10 yıldan beri inovasyon kursları düzenliyorduk ama 2 yıldan beri Türkiye İnovasyon Haftası adı altında etkinlik yapmaya başladık. Malımızı nasıl daha pahalıya satabiliriz?” ifadelerini kullandı.

Gaziantep örneğini veren Büyükekşi, “Gaziantepli olarak, bir baklavada ambalaj konusunda bir adım atamadık. Bugün Kahramanmaraş tatlı konusunda bizden geride, ambalaj konusunda bizden ileride. Yani biz bu işi gündeme getirmemiz lazım. Nasıl malımızı daha pahalı satabiliriz? Kiloyla satmak marifet değil, önemli olan pahalıya satabilmek marifet. Onun için bizim yapmamız gereken, bizim sanayicilerimize, bizim esnafımıza, üniversite hocalarımıza bunu çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bizim inovasyon haftasında aslında yapmak istediğimiz şey şu; biz Türkiye’deki sanayicilerimize şunu yapmak istiyoruz. Edison demiş ki ‘Buluşun yüzde 1’i dahilik, yüzde 99’u terdir.’ Biz de diyoruz ki üniversite-sanayi işbirliği yapmak için üniversitelilerimizin akıl teriyle sanayicilerimizin alın terini bir araya getirip, Türkiye’ye ve Gaziantep’e yeni bir çağ açmamız lazım. Hamallıktan kurtulmamız lazım. Ne yapıp edip, yükte hafif, pahada ağır mallarla konteynerlerimizi dolduracak çare bulmamız lazım. Bunun da yolu inovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markadan geçiyor. Bunu da yapabilecek güç Gaziantep sanayicilerinde var. Onun için sizleri bu konuda farkında olmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

"10 AYRI ŞEHİRDE GİRİŞİM EVİ AÇACAĞIZ"

TEB ile yaptıkları girişim evi anlaşmasına da değinen Büyükekşi, “10 ayrı şehirde girişim evi açacağız. Bunlardan 3’ü pilot olacak. Birincisi, İstanbul, ikincisi İzmir, üçüncüsü de Gaziantep. Bu yıl açacağız inşallah. Yeni fikri olan girişimcilere Türkiye’deki nasıl diğer illerde bu imkan varsa Gaziantep’te de yapacağız. Bu kişilere, yeni fikirlerini şirkete dönüştürteceğiz. Bunlara şirket kurdurtacağız. Orada her türlü danışmanlık hizmetini vereceğiz. Daha sonra da fatura keser hale getireceğiz. Bir yere geldikten sonra da yatırımcıyla bir araya getirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar