Bursalı Tüketici, Otomotiv Devi ile Savaştı; Ödülünü Bakan'dan Aldı

Bursa'da, sıkıntı yaşadığı kamyonetinin yenisi ile değiştirilmesi için otomotiv devine karşı sürdürdüğü hukuk savaşını kazanan Ahmet Akkoç, yılın bilinçli tüketicisi seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Bursalı Tüketici, Otomotiv Devi ile Savaştı; Ödülünü Bakan'dan Aldı

Bursa'da, vitesinde problem yaşadığı kamyonetinin yenisi ile değiştirilmesi için otomotiv devine karşı 2 yıldır sürdürdüğü yasa savaşını ele geçiren Ahmet Akkoç, senenin şuurlu tüketicisi seçildi. Akkoç, ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin elinden aldı.

1 AY İÇİNDE 4 DEFA SERVİSE GÖTÜRDÜ

41 yaşındaki Ahmet Akkoç, 2 sene öncelikle bir otomotiv firmasının bayiinden panelvan tipi ticari kamyonet satın aldı. Aracın viteslerini geçirmekte problem yaşayan Akkoç, bir ay arasında 4 kere servise götürdüğünü ileri sürdüğü kamyonetinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Firmadan menfi yanıt saha Akkoç, Tüketici Kanunu gereği noter kanalıyla şirkete ihtarmane çekerek, ayıplı bulunan malın katı ile değiştirilmesini istedi.

MAHKEME HAKLI BULDU, YARGITAY KARARI ONADI

Firma bunu reddedince İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Akkoç, buradan da katı ile değiştirilme kararı aldı. Fakat şirket karara itiraz edince soluğu Tüketici Mahkemesi'nde saha Akkoç, burada da haklı bulundu. Firmanın temyize gitmesi üzerine, tüketici mahkemesinin kararını gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararın onanmasına hükmetti.

YILIN 'BİLİNÇLİ TÜKETİCİ' ÖDÜLÜ

Akkoç'un otomotiv devine açtığı dava emsal oldu. misal karar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sebebi ile düzenlenen '18. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne damga vurdu. Yılmadan mücadelesini sürdüren Ahmet Akkoç, bilinçi tüketici ödülünün sahibi oldu. Akkoç, ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin elinden aldı.

'ARACI, ÖDÜLLE BERABER FİRMANIN CEO'SUNA HEDİYE EDECEĞİM'

Bakan'ın elinden mükafat almanın onurunu yaşadığını söyleyen Akkoç, 'Artık bundan sonra da gidilebilecek son nokta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. Firma oraya da gitsem ona da itiraz edecek. Ancak ben oraya gitmeye gereksinim duymuyorum, Türk adaletinin vermiş bulunduğu karara saygı duyuyorum. Onlar bu kararları uygulamaktalar yada uygulamazlar, o da ben sorunum değil. Ben de isterlerse eğer, ödülle birlikte vasıtası firmanın CEO'suna armağan edeceğim. Eğer ki CEO almazsa, malikine armağan edeceğim. eğer onlar da almazsa Almanya'daki müstahsil şirkete göndereceğim. Almanya'daki şirkete göndermek için de Bakan Canikli'den katkı isteyeceğim' dedi.

'GEREKİRSE ARACI YAKACAĞIM'

Aracını bir buçuk ayda 5 kere servise götürdüğünü anlatım eden Akkoç, 'Bu arabanın iki tane kullanılamaz vesikası var. Eğer bu vasıtası kullanabileceklerse ben bu vasıtası onlara armağan edeceğim. Ben bu vasıta için 30 aydan buyana yasa savaşı veriyorum. Bu arabanın vergisini, sigortasını ödüyorum. Eğer bana derlerse ki 'Aracı yak', bu vasıtası kapılarının önünde yakacağım' diye konuştu.

Kazandığı yasa zaferine karşın firmanın mağduriyetini hala gidermediğini söyleyen Akkoç, sözlerini şöyle sürdü:

'Benim sıkıntın gitmiş değil; şirket da gidermemekte kararlı. Ben Bakan Canikli'ye bu mükafat için teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 77 milyon için alıyorum. Her insan şuurlu olsun, herkes hakkını arasın. Onlar bizim sayemizde varlar. Biz zinde olursak onlar da zinde olur.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar