Büro Memur-Sen 7 çalışanını Ramazan'da işten çıkardı

15 Haziran'da Olağanüstü Genel Kurul ile seçimi kazanan Büro Memur-Sen'in yeni yönetimi, Ramazan'da sendikaya emek veren 7 çalışanın işine son verdi. Sendikada çeşitli konumlarda hizmet veren 7 kişi, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı....

Google Haberlere Abone ol
Büro Memur-Sen 7 çalışanını Ramazan'da işten çıkardı

15 Haziran'da Olağanüstü Genel Kurul ile seçimi kazanan Büro Memur-Sen'in yeni yönetimi, Ramazan'da sendikaya emek veren 7 çalışanın işine son verdi. Sendikada çeşitli konumlarda hizmet veren 7 kişi, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Büro Memur-Sen’in yeni Genel Başkanı Uğur Ünalan, "7 arkadaşla, işlerini layıkıyla yapmadıkları için yollarımızı ayırdık.” dedi.

Olağanüstü genel kurul salonundan 3 oy farkla başkanlığı kazanan Uğur Ünalan yaptığı konuşmada “Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız sözü” vermesinin ardından gelen işten atmalar çalışanları şoke etti. Memur sendikasının çalışanların hakkını savunacağı bir dönemde kendi sendika binasında çalışanlarına yönelik uygulaması tepki çekti. Sendikada işten çıkartılanlar muhasebe, teşkilat yapılanması, sekreterlik ve özel kalemden toplamda 7 kişiden oluşuyor.

İşlerine son verilenler, işten çıkartıldıklarını öğrendiklerinde sendika binasına alınmadıklarını kapıda bekletildiklerini belirterek, “ Yıllardır çalışıp emek verdiğimiz sendikanın kapısından içeri alınmadık. Sonra özel eşyalarımızın alınmasına izin verildi. İşten çıkartılabiliriz. Ancak bunun seçim sonrası ve Ramazan ayına gelmesi ailelerimizde büyük üzüntüye sebep oldu.” diye görüşlerini ifade etti.

'İŞLERİNİ YAPMADIKLARI İÇİN ÇIKARILDILAR'

Büro Memur-Sen’in yeni genel başkanı Uğur Ünalan ise “Bizim kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir derdimiz yok. İşlerini yapmadıkları için işten çıkarıldılar.” açıklamasını yaptı. İşten çıkarmalarla ilgili art niyetli olmadıklarını savunan Ünalan, “Eğer bir art niyet olsaydık, seçildiğimizin ertesi günü işten çıkarırdık. Seçildikten sonra 15 gün süreyle gerekli incelemeleri yaptık, kontrol ettik, bu arkadaşların işlerini layıkıyla yapmadıklarını tespit ettik, tutanaklarını tuttuk. İzne çıkarmak istedik kabul etmediler. Biz de maaşlarını ve tazminatlarını ödeyerek çıkarma kararı aldık.” ifadelerini kullandı. Sendikada 14 çalışan olduğunu, 7’sini işten çıkardıklarını kalan 7’siyle de yollarına devam ettiklerini kaydeden Uğur Ünalan, çıkarılanların tazminatlarının da en kısa sürede ödeneceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar