Bulgaristan, iç turizmi teşvik için 1,5 milyon Euro harcayacak

Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı, iç turizmi geliştirmek için 3 milyon leva (1,5 milyon Euro) para ayırdı. Yurtiçi gezilerini teşvik etmek adına bakanlık Avrupa fonlarından yararlanarak 3 yıl içinde reklam ve bilgilendirme kampanyası başlatacak.Geçen...

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan, iç turizmi teşvik için 1,5 milyon Euro harcayacak

Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı, iç turizmi geliştirmek için 3 milyon leva (1,5 milyon Euro) para ayırdı. Yurtiçi gezilerini teşvik etmek adına bakanlık Avrupa fonlarından yararlanarak 3 yıl içinde reklam ve bilgilendirme kampanyası başlatacak.

Geçen yıl artış göstermesine rağmen iç turizm hacmini yeterli bulmayan bakanlık yetkilileri, yurtdışı gezisi için ise en çok Yunanistan ve Türkiye tercih edildiğini açıkladı.

Yerli tatil merkezlerinin yetersiz ve kalitesiz hizmet vermesinden yakınan Bulgar turistler, Bulgaristan'da en çok Sozopol, Nesebır, Bansko, Borovets gibi yerlere gitmeyi tercih ediyor.

Bakanlık verilerine göre kısıtlı mali gücü nedeniyle ucuz destinasyonlara rağbet gösteren vatandaşlar, tatil için ortalama kişi başı 125 Euro, yurtdışı gezilerinde ise 320 Euro ayırıyor.

3 yıl boyunca 2 milyon kişiye ulaşarak ülke içinde 80 billboard reklamı asmayı planlayan yetkililer, televizyon ve internet reklamlarına da ağrılık verecek.

2013 verilerine göre Bulgaristan vatandaşlarının yüzde 60'ı yıl boyunca hiçbir yere tatil için yolculuk yapmadı. CİHAN

Yorumlar