BUGİAD Batı Afrika ile ticaret köprüsü kuruyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), dünyaca ünlü "Dünya Ticaret Köprüsü" programlarının bir yenisi olan Türkiye–Batı Afrika programı kapsamında Afrikalı ve Türk işadamlarının ikili iş görüşmeleri, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü Bursa.

Google Haberlere Abone ol
BUGİAD Batı Afrika ile ticaret köprüsü kuruyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), dünyaca ünlü "Dünya Ticaret Köprüsü" programlarının bir yenisi olan Türkiye–Batı Afrika programı kapsamında Afrikalı ve Türk işadamlarının ikili iş görüşmeleri, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü Bursa’da yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, biur basın toplantısı düzenleyecek.

İş dünyasınca 2006 yılından beri her yıl ilgiyle takip edilen Dünya Ticaret Köprüsü etkinlikleri, Batı Afrika’dan 10 ülkenin katılımıyla bu yıl da oldukça aktif olacak. Holiday Inn Otel’de düzenlenecek ve yurtdışından 120 firmanın katılacağı organizasyonda gıda, tarım, halıcılık, inşaat malzemeleri, kozmetik ve kişisel bakım, tekstil, çelik ev aletleri, enerji, ev ve ofis mobilyaları sektörlerinden katılımcılar yer alacak. Stant ziyaretleri ve ikili iş görüşmelerinin yapılacağı organizasyonda işadamları, yeni yatırım alanları belirleyecek. Fildişi, Gine, Moritanya, Senegal, Mali, Sierra Leone, Liberya, Gambiya, Yeşil Burun Adaları ve Gine Bissau'nun katılacağı programda firmalar, belirlenen sektörlerdeki ürünlerini tanıtacak.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, bu organizasyonla birlikte kurulan ticaret köprülerinin, yeni yatırımların önünü açtığını söyledi. Er, yaptığı açıklamada, “İşadamlarımız, Batı Afrika’nın 10 ülkesini gezmek yerine organizasyonda bir stant açarak ürünlerini, misafir edeceğimiz ülke temsilcilerine tanıtmış olacaklar. Ben ticaret köprüsü etkinlikleriyle ülkemizdeki yatırımcıların Batı Afrika ülkelerine açılarak büyük kâr elde edeceklerine inanıyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar