Bu da İnsansız Traktör

Şanlıurfa'da tanıtılan insansız traktörler, çiftçinin yoğun ilgisini gördü.

Google Haberlere Abone ol
Bu da İnsansız Traktör

Tekirdağ'da imal edilen insansız traktörler, sergilendikleri Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda sıkı alaka gördü. Hidrostatik direksiyon özellikli traktörler, sürücüye gereksinim duymadan devinim edebiliyor. Yerli üretim bulunan insansız traktörlere, pulluk takılabiliyor. Traktörlerin sergilediği şovu çiftçiler ilgiyle izledi. Firma yetkilisi Fatih Büyükyahşi, traktörlerin hidrostatik direksiyonun, traktör tekerlerini çevrildiği yönde sabit tuttuğunu kaydetti.

'YERLİ ÜRETİM OLMASI AYRI BİR AVANTAJ'

Traktörlerin peş devinim edebildiğini belirten Büyükyahşi, 'Dışarıdan bakılınca traktörün insansız çalıştığı görülebilir. Evet bu traktör rolante ya da vites de bir noktadan bir noktaya sürücü kullanılmadan pulluğunu takıp ayarlarını yaptıktan sonra gönderebilirsiniz, lakin yine peş dönmesi için peş çevirmeniz gerekecektir. Yerli üretim olması traktöre ayrı bir avantaj sağlıyor. Yeni kuşak üretmiş olduğumuz bizim traktörlerimizde var bu konsept ve biz bu sistemi tıpkı biçimde uygar ve klasik hızlı traktörlerde uygulayabiliyoruz. Traktör Çerkezköy de baştan yana yerli şekilde imal edilmektedir şanzıman, hidrolik sistemi, ön ve art akslar ve motorun yüzde 60'ı Türkiye'de imal edilmektedir.'

Fatih, traktörlerin Avrupa ve Dünyanın oldukça çok ülkesine ihraç edildiğini de söyledi. Traktörlerin yerli olmasının en kocaman avantaj olduğunu belirten çiftçiler sürücüye gereksinim duyulmaması itibarı ile de işlerde kocaman kolaylık sağladığını anlatım etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar