Boydak: İhracatçı nefes alacak

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Ekonomik Bakanlığı’ndan talep ettikleri kapatılamamış ihracat taahhütlerine bir defaya mahsus ek süre taleplerinin kabul edildiğini belirterek “Ciddi sayıda ihracatçı nefes alacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Boydak: İhracatçı nefes alacak

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Ekonomik Bakanlığı’ndan talep ettikleri kapatılamamış ihracat taahhütlerine bir defaya mahsus ek süre taleplerinin kabul edildiğini belirterek “Ciddi sayıda ihracatçı nefes alacaktır.” dedi.

    Ek süre taleplerinin Bakanlar Kurulu kararı ile 18 Nisan’da Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, “KAYSO olarak Ekonomi Bakanlığımızdan talep ettiğimiz kapatılamamış ihracat taahhütlerine bir defaya mahsus ek süre talebimiz değerlendirildi. Bakanlar Kurulu'nun 2014-5197 sayı ile 18 Nisan 2014 kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Eminiz ki küçük ayarlar dahi firmaları rahatlatır. Özel sektörün makul taleplerini KAYSO olarak gündeme taşımaya devam edeceğiz. İhracatçılarımıza düşen görev öngörülen süreler içerisinde müracaatlarını yapıp cezai müeyyidelere maruz kalmadan ihracatlarını yapmalarıdır.” diye konuştu.

    SERBEST BÖLGELER POZİTİF KATKI SAĞLAYACAK

    Kayseri serbest bölgede yakın tarihlerde 5 tane büyük üretim tesisi faaliyete geçtiğini hatırlatan Mustafa Boydak, bölgenin ihracata son derece elverişli bir merkez olduğunu söyledi. Boydak, “Hem arsa payları çok ekonomik hem de üretime ihracata son derece elverişli bir merkez. Lojistik olanakları süper. Serbest bölgeler hükümetimizin AB tam üyelik perspektifinde nihai bir durum olmamakla birlikte önümüzdeki en az 10 yıllık süreçte büyümeye pozitif katkı sağlayacak. Özellikle iç piyasa ya yapılacak ihracat için alınan yüzde1’lik giriş çıkış harcı bu dönem binde 5 olmalı. Asgari Yurt dışına ihracat oranı da yüzde 80’den yüzde 50’ye getirilirse ülkemizde bulunan birçok hareketsiz serbest bölgeyi canlandırırız diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar