Borsada Kırmızı Alarm, Endeks Hızla Düşerken Yabancı Yatırımcı Çıkıyor

Dünya piyasalarındaki dalgalanma, dolardaki hızlı yükseliş ve siyasetin ekonomi üzerindeki söylemlerinden etkilenen borsada büyük düşüş yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Borsada Kırmızı Alarm, Endeks Hızla Düşerken Yabancı Yatırımcı Çıkıyor

Haberler.com/ÖZEL

Dün yüzde 2,65 kıymet kaybeden Borsa İstanbul güne 1097 puan düşüşle 80.969 puandan başladı. Açılış nedeni ile pay senetleri ortalama yüzde 1,34 oranında kıymet kaybetti.

LİRA EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN 3. PARA

Borsa'daki düşüşün bir nedeni de doların süratli yükselişi. Türkiye dolara en katı tepkiyi sağlayan ilk üç piyasadan bir tanesi oldu. Lira son çağda dünyada maksimum kıymet kaybeden nakit birimleri arasına girdi.

BORSA KAN KAYBEDİYOR

Borsa 82 bin seviyesi altında açıldı. Ardından 82 binin üstüne çıkmaya çalıştı. BİST 100 endeksi doların yine yukarı yönlü hareketlenmesi ile 82 bin düzeyinin altına hızlıca sarktı. Ve kritik 80 bin düzeyinin derhal üzerinde tutunmaya çalışıyor.

BORSA DÜŞERKEN ÇOK FAZLA ALIM SATIM VAR

Borsada günde ortalama 4 milyar TL sıralarında bir muamele hacmi oluşurken daha ilk seans tamamlanmadan 2,7 milyarlık liralık dolgunluk oluştu.

UZMANLARDAN CİDDİ UYARI

Analistler düşüşte hacmin yüksek olmasının borsada aşağı yönlü riski artırdığı uyarısında bulunuyor. Kritik destek 78.800 seviyesi gösteriliyor.

YABANCI YATIRIMCI ÇIKIYOR

Yabancı yatırımcıların borsada satış ağırlıklı bir strateji izlediği devinim analizlerine yansıyor. Borsada ki yabancı payı gelen sıkı satışlarla yüzde 64'den yüzde 62.6'ya geriledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar