Boğaz'ın Altına Yapılacak 3 Katlı Tünelin Geçiş Ücreti Ne Kadar Olacak

İstanbul Boğazı'nın altına yapılması planlanan 3. tüp geçidin geçişi ücretli olacak. Bakan Lütfi Elvan, 'Fiyatın 3-4 doların altında olacağını düşünüyorum' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Boğaz'ın Altına Yapılacak 3 Katlı Tünelin Geçiş Ücreti Ne Kadar Olacak

İstanbul'a üç katlı 3. tüp geçit inşası projesinin detayları açıklandı. Hasdal kavşağı ile Ümraniye kavşağı arasına yapılacak tüp geçit; köprüleri, raylı sistemleri ve 3. havalimanını da birbirine bağlayacak. İnşaatın 2020'de tamamlanması planlanıyor. Merak edilen ise boğazın altındaki tünelin geçiş bedelinin ne kadar olacağıydı.

BAKAN TAHMİNİ GEÇİŞ ÜCRETİNİ AÇIKLADI

Geçiş ücretiyle ilgili Lüftü Elvan yaptığı izahatda çalışmaların devam ettiğini belirterek, 'Geçiş ücretlerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Avrasya tünelinde 4 dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 3 dolar civarında. Bunların altında olacağını düşünüyorum. 5 sene arasında bitirmeyi planlıyoruz. 2019 seçimlerine yetiştirmek için gayret sarf edeceğiz.' biçiminde konuştu.

GÜNDE 2 MİLYON KİŞİ

Bakan, 'Bu 31 kilometrelik metro hattımız günde 1.5 milyon yolcu taşıyacak. Karayolumuz da günde 200 bin arabanın geçişine olanak verecek. 2 milyon vatandaşımıza bir günde hizmet verebilecek bulunan bir sistem. Mevcut bulunan 9 tane raylı tertip mevcut İstanbul'da.' dedi.

İSTANBUL'A MEGA TÜNEL

İstanbul, Marmaray ve Avrasya tünelleri sonrası boğazın altından geçecek yeni bir tünele hazırlanıyor. Bu yeni tünel projesinde diğerlerinden değişik şekilde üç katlı düzene imza atılacak. Yapılan 10 yıllık projeksiyonlar ışığında hazırlanmakta bulunan projede raylı tertip ve karayolu hattı bir araya gelerek tek tüp geçitte buluşacak.Şehrin Anadolu ve Avrupa yakasını boğazın altından birbirine bağlayacak bulunan tüp geçit denizin 110 mt. altından geçecek.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar