Bodrum Hintli turistleri bekliyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu yıl Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen bir turizm fuarına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Hintli turistleri bekliyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu yıl Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen bir turizm fuarına katıldı. Fuarda oldukça ilgi gören Bodrum’a, bu yıl 50 binin üzerinde Hintli turist gelmesi bekleniyor.

SATTE New Delhi Turizm Fuarı’na ikinci defa katılan Bodrum’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir yer ayrıldı. Bodrum’u Hindistan'da, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve BODER Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Külcü temsil etti. Avrupa dışında Çin ve Hindistan'da başlatılan tanıtım çalışmalarını istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini belirten BOYTAV Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada Hindistan’da ekonomik durumu iyi olan 100 milyon kişi bulunduğunu belirtti. Kocadon, “Bu rakamın, önümüzdeki yıllarda 300 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye’ye geçen yıl 92 bin Hintli turistin geldiğini biliyoruz. Hintli turistler alışverişi, eğlenceyi, mavi yolculuğu, su sporlarını, dalmayı, golfü seviyorlar, düğün ve balayını yurtdışında yapmak istiyorlar. Hindistan’dan İstanbul’a genellikle üç günlüğüne gelen turistler, farklı bir destinasyonda tatillerine devam ediyor. İstanbul’dan sonra ikinci durağın Bodrum olması için New Delhi Turizm Fuarı’nda tanıtım çalışmaları yürüttük. 7-9 Şubat 2014 arasında Mumbai şehrinde düzenlenecek One World Travel Market Turizm Fuarı’na da katılacağız. Hintli turistleri Bodrum’da en güzel şekilde konuk edebileceğimizi göstereceğiz.” dedi.

Başkan Kocadon, New Delhi Turizm Fuarı’nda Outbound Tour Operators Association of India (OTOAI) Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hindistan Kültür ve Tanıtma Müşaviri Özgür Aytürk ile BOYTAV Genel Sekreteri M.Cemil Bayraktar’ın yaptığı görüşmeler sonucunda yaşanan gelişmeleri de şöyle özetledi “2014 yılında Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği’nin Bodrum’da toplanması için ön görüşmeler yapıldı. Bodrum’da yapılacak olan bu toplantıya, 300 turizm seyahat acentesi sahibi katılacak. Ocak ayında, Hindistan dışında fuarlara da katıldık. 14-19 Ocak tarihlerinde Hollanda Utrecht, 24-26 Ocak tarihlerinde İrlanda Dublin Holiday World Show ve 30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde de İstanbul EMITT Turizm fuarlarında Bodrum’u en iyi şekilde temsil ettik. Dünyanın beşinci büyük fuarı olan EMITT’te, geçen sene olduğu gibi bu sene de ödül aldık. Bu ödüllerin verdiği güçle Bodrum’u tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. CİHAN

Yorumlar