'Birileri para saklayacak yer bulamazken memura verilen zam vicdanı sızlatıyor'

Aktif Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Fatma Danışman Hacıeyüpoğlu, LPG’ye yüzde 13, kuru fasulyeye yüzde 50, ilaca yüzde 35, kuru soğana yüzde 13, peynire yüzde 12 zam yapıldığını belirterek, "Bu ülkede maaşlara yapılan yüzde 5,1 zam gerçekten komik kalıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Birileri para saklayacak yer bulamazken memura verilen zam vicdanı sızlatıyor'

Aktif Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Fatma Danışman Hacıeyüpoğlu, LPG’ye yüzde 13, kuru fasulyeye yüzde 50, ilaca yüzde 35, kuru soğana yüzde 13, peynire yüzde 12 zam yapıldığını belirterek, "Bu ülkede maaşlara yapılan yüzde 5,1 zam gerçekten komik kalıyor. Bu ülkede birileri paraları saklayacak yer bulamaz iken memura verilen zam oranının da her yerde başarı olarak anlatılması inanın vicdanlarımızı sızlatıyor." dedi.

Aktif Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Fatma Danışman Hacıeyüpoğlu, 2014 yılına zamlarla başlayan sağlık çalışanlarına, zamlara karşı mücadelenin sendikal mücadelenin önemli alanlarından biri olduğunu hatırlattı. Hacıeyüpoğlu, yaptığı basın açıklamasında acil olarak zam kararlarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Aktif Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Fatma Danışman Hacıeyüpoğlu, insan faktörünün hep var olduğu bir toplumda ve kitle olarak hareket eden sivil toplum kuruluşlarında meslek dayanışması kadar, toplumu ilgilendiren olaylarda da karşı duruş sergilemenin esas olduğunu kaydetti. Hacıeyüpoğlu, "Ücrete zam talebini en önemli talep olarak gören sendikaların, ücrete yapılan zammı geri almanın en kestirme yolu olan zamlara karşı mücadeleyi kendi asli görevlerinin dışında sayamazlar.” diye ifade etti.

İl Başkanı Hacıeyüpoğlu, son dönemde malum konu memurların maaşlarına yapılan zamlar ve devlet tarafından hayat idamesi için gerekli olan ihtiyaçlara zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Hacıeyüpoğlu, şöyle dedi: "Bu nedenledir ki zamlara karşı mücadele etmek; memurun, başta sağlık çalışanının, ekonomik çıkarlarını koruma örgütü olarak kurulan sendikaların asli görevlerinde temel unsurdur. Başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm devlet memurları temel ihtiyaçlara yapılan son zamlara isyan etmek zorunda kalmışlardır. Yapılan zamlar çalışanların ve tüm halkımızın belini bükmüş ve perişan hale getirmiştir. Kredi kartı mağdurları çoğalmış alım gücü düşmüş ve aile birlikteliği ve çalışma barışı bozulmuştur. Ocak 2014 TÜİK`in resmi verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 7,32`dir. Bilindiği gibi toplu görüşmeden sonra hep gündemi meşgul eden önemli olaydan bir diğeri de ekonomide her şey yolunda gitse bile 2014’te maaşlar, her şartta enflasyonun gerisinde kalacak olması nedeniyle memurlara enflasyon farkı ödemesi de yapılmayacaktır. Daha bir iki gün önce LPG’ye yüzde 13, kuru fasulyeye yüzde 50, ilaca yüzde 35, kuru soğana yüzde 13, peynire yüzde 12 zam yapıldığı dikkate alınırsa; bu ülkede maaşlara yapılan yüzde 5,1 zam gerçekten komik kalıyor. Bu ülkede birileri paraları saklayacak yer bulamaz iken memura verilen zam oranının da her yerde başarı olarak anlatılması inanın vicdanlarımızı sızlatıyor."

CİHAN

Yorumlar