Bilişim devinde üst yönetici değişikliği

Bilişim devi Microsoft, Satya Nadella’nın yeni üst yönetici (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bilişim devinde üst yönetici değişikliği

Bilişim devi Microsoft, Satya Nadella’nın yeni üst yönetici (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığını açıkladı. Şirkete 1992 yılında katılan Nadella, şirketin Bulut ve Kurumsal Çözümler Bölümünü Başkanı olarak görev yapıyordu. Yeni CEO, duyurunun yapıldığı an itibariyle yeni görevine başladı.

Microsoft Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Bill Gates, Satya Nadella’nın Microsoft CEO’su olarak göreve başlamasıyla ilgili, “İçinde bulunduğumuz dönüşüm sürecini yönetebilecek Satya Nadella’nın daha uygun bir isim düşünemiyorum. Satya’nın teknolojinin kullanımına ve dünyayı değiştirme gücüne dair vizyon ve öngörüleri, Microsoft’un ürün odaklı inovasyon ve büyümeye yönelik bundan sonraki adımları atmasında yol gösterici olacaktır.” dedi. Nadella da Microsoft’un geleceğinde çok büyük fırsatların bulunduğunu ifade ederek, “Bu fırsatları yakalamak için net bir şekilde odaklanmaya, hızla hareket etmeye ve sürekli dönüşüme ihtiyacımız var. İşimin büyük bir bölümün inovatif ürünlerin tüketiciye çok daha hızlı ulaşmasını sağlamak oluşturacak.” şeklinde konuştu. 23 Ağustos 2013’te, yerine uygun bir aday bulunduğunda Microsoft’un CEO’luğundan ayrılacağını açıklayan Steve Ballmer de Nadella’nın iyi bir seçim olduğunu belirterek, "Çok iyi bir lider olacağına inanıyorum.” dedi.

Bu arada Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bill Gates’in yönetim kurulunda 'Kurucu ve Teknoloji Danışmanı' olarak yeni görevler üstleneceği ve bundan böyle şirkete daha fazla zaman ayıracağı açıklandı. Gates'in yeni dönemde teknoloji ve ürünlerin şekillenmesinde Nadella’ya destek olacağı kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar