BESOB Başkanı Tak: Esnaf, vergi kalemlerinden rahatsız

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnaf kesimi olarak vergi oranlarıyla ilgili şikayetlerinin azaldığını, ancak vergi kalemlerinin çokluğu sebebiyle sıkıntıları olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BESOB Başkanı Tak: Esnaf, vergi kalemlerinden rahatsız

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnaf kesimi olarak vergi oranlarıyla ilgili şikayetlerinin azaldığını, ancak vergi kalemlerinin çokluğu sebebiyle sıkıntıları olduğunu söyledi.

    Tak, 2013 yılında ülke genelinde yaşanan bazı olayların esnaf ve sanatkarları olumsuz etkilediğini belirterek, "Toplumu ayakta tutan bir kesim olarak en çok istediğimiz şey barış ve huzur ortamının devam etmesidir." dedi.

    BESOB Başkanı Tak, özellikle 2013 yılının son günlerinde ortaya çıkan gergin tablonun yerini biran önce, hoşgörü ve huzur ortamına bırakmasını istedi. 2013 yılında ülke içinde; Gezi olayları, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, Balyoz ve Ergenekon davaları, Hatay Reyhanlı saldırısı gibi olayların Türkiye’ye olumsuz yansımaları olduğunu vurgulayan Tak şunları kaydetti: "Türkiye’nin yakın tarihine baktığımızda, zaman zaman yolsuzluk soruşturmaları olduğunu biliyoruz. Ancak 17 Aralık tarihli operasyon, toplumuzda gerilime yol açtı. Bu olay eskiden olsaydı, büyük ekonomik çöküntüye olurdu. Allah’a şükür, ekonomimiz bu kayıpları kaldıracak güce ulaştı. Yaşanan gelişmeler sonrasında ortaya çıkan yargı-polis çatışmasının toplumsal huzuru bozacak noktaya ulaşmıştır. Devletin gözbebeği olarak gördüğümüz iki kurum arasındaki ilişkinin biran önce sağlıklı yapıya kavuşturulması gerekiyor. Toplumsal gerginliğin, yerini barış ve huzur ortamına bırakmasını umut ediyoruz. Bizler her zaman kalıcı huzurdan yanayız."

    VERGİ KALEMLERİ ÇOK FAZLA

    BESOB Başkan Arif Tak, 2013 yılında olumsuzlukların yanı sıra olumlu gelişmelerin de yaşandığını da vurguladı. Tak, 2013 yılında barış sürecinin başlatıldığını, askeri iç hizmet kanununda yapılan değişiklikle darbelere kapıların kapatıldığını, başörtüsü sorununun çözüldüğünü dile getirdi. Esnaf kesimi olarak vergi oranlarıyla ilgili şikayetlerinin azaldığını, ancak vergi kalemlerinin(sayısının) çokluğundan yana sıkıntılıları olduğunu ifade eden Arif Tak, bu konuda da düzenleme beklediklerini ifade etti. Esnaflara de seslenen Arif Tak, "Esnaf ve sanatkarlar birlik ve beraberlik için topluma örnek olacak durumdadır. Bizler toplumu ayakta tutan bir kesimiz. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimizden, devletine, milletine güvenmesini, seçilen insanlara sahip çıkmasını, onlara destek olmasını istiyorum. Yeni yılın üyelerimize bol kazanç getirmesini diliyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar