Berdimuhamedov, uluslararası demiryol hattını inceledi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattında incelemelerde bulundu. Orta Asya'yı Basra Körfezi'ne taşıyacak sözkonusu demiryolu hattının toplam uzunluğu 928 kilometre. Hatın 700 kilometresi...

Google Haberlere Abone ol
Berdimuhamedov, uluslararası demiryol hattını inceledi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattında incelemelerde bulundu. Orta Asya'yı Basra Körfezi'ne taşıyacak sözkonusu demiryolu hattının toplam uzunluğu 928 kilometre. Hatın 700 kilometresi Türkmenistan topraklarından geçiyor. Kazakistan ile İran kendi sınırlarındaki inşaat çalışmalarını sonlandırdı.

Türkmenistan'ın da bu hattın inşasını bu yılın Ekim ayında tamamlaması bekleniyor. Projenin öncüsü olan Berdimuhamedov, temeli 2007 yılında atılan demiryolu hattını sık sık denetliyor. Berdimuhamedov, Bereket-Etrek-Akyayla hattında incelemelerde bulundu. Hattın geçeceği topraklarda istasyonlar, demiryolu köprüleri, konutlar ve diğer tesisler inşa ediliyor. Bölgeyi ziyaret eden Berdimuhamedov, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattının sadece ticari bir proje olmadığını, aynı zamanda Asya kıtasında sürdürülebilir kalkınma ve istikrarın sağlanması açısından da son derece önemli olduğunu belirtti.

Türkmen lider ayrıca, Türk NATA Holding tarafından yapımı süren demiryolu köprüleri hakkında bilgi aldı. Türk işadamı Namık Tanık, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile yapımı süren köprüde incelemelerde bulundu ve proje hakkında rapor verdi.

Türk şirketi daha önce de Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattı kapsamında Bereket ve Serhetyaka şehirleri tren garını inşa etmişti. Yaklaşık 100 milyon dolarlık proje kapsamında tren garının yanı sıra bağlantı tren yolları projesi, sinyalizasyon, elektrifikasyon ve telekomünikasyon hatları inşa edilmişti. CİHAN

Yorumlar