BEBKA 22 milyon lira destek verecek

24 Nisan'da Eskişehir'de toplanan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Yönetim Kurulu 2014 Yılı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 71 asil ve 15 yedek projeyi onayladı.    Bölgesel kalkınma...

Google Haberlere Abone ol
BEBKA 22 milyon lira destek verecek

24 Nisan'da Eskişehir'de toplanan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Yönetim Kurulu 2014 Yılı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 71 asil ve 15 yedek projeyi onayladı.

    Bölgesel kalkınma alanında planlama ve yönlendirme faaliyetlerinin yanısıra proje teklif çağrıları ile projelere desteğini sürdüren BEBKA, toplam 50 milyon TL bütçeli 5 başlıktan oluşan 2014 yılı Mali destek programlarında hem KOBİ’lerin hem de kar amacı gütmeyen kuruluşların (kamu kurumları, sanayi ve ticaret odaları, dernek ve vakıflar vb.) projelerini destekleyecek.

    BEBKA tarafından geçtiğimiz kasım ayında kamuoyuna duyurulan ve 21 Şubat 2014 tarihine kadar başvuru kabulü yapılan programlara Bursa ilinden Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 39, Kırsalda Ekonomik Gelişim Mali Destek Programına 5, İşbirliği ve Gelişim Mali Destek Programına 17, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 9 ve Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programına 32 olmak üzere toplam 102 proje başvurusu yapıldı.

    Bursa'dan yapılan 102 proje başvurusundan; 15’i Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında, 10’u İşbirliği ve Gelişim Mali Destek Programında, 5’i Çevre Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında, 16’sı Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programında olmak üzere toplam 46 proje, 65 ve üzeri puan alarak başarılı bulundu.

    Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı programından 7, İşbirliği ve Gelişim programından 2 ve Çevre Küçük Ölçekli Altyapı programından 1 proje ise başarılı olmalarına rağmen değerlendirme puanlarına ve toplam program bütçesine göre toplam 10 proje yedek listede yer aldı. Bursa'da asil listede yer alan projelere 22 milyon TL destek verilecek olup eş finansman ile birlikte 36,5 milyon TL lik proje hayata geçirilecek.

    Bu yıl açıklanan sonuçlarla birlikte 2010 yılından itibaren BEBKA tarafından toplam 98 milyon TL bütçe tahsis edilen proje teklif çağrılarında, 947 proje başvurusundan 249 proje destek almaya hak kazandı. Destek alan projelerin tam listesi www.bebka.org.tr adresinde yayınlanıyor. CİHAN

Yorumlar