Bakan Zeybekci, Türkmenistan’da Türk Fuarı'nı açtı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 5.Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci, Türkmenistan’da Türk Fuarı'nı açtı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 5.Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Bugün ziyaretçilerine kapılarını açan fuarın kurdelesini, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Palvan Taganov kesti. Meridyen Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Türk İhraç Ürünleri Fuarı, bu ülkede 2014 yılındaki ilk uluslararası fuar oluyor.
Çeşitli sektörlerden 91 Türk şirketinin ürün ve hizmetlerinin sergilendiği fuarda mobilyadan inşaat malzemelerine, ev tekstilinden gıdaya, tekstilden ev gereçlerine kadar Türk firmaları tarafından üretilen yüzlerce ürün tanıtılıyor.

FUARA YOĞUN KATILIM

Fuarın açılışına; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye temsilen katılırken, Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva ve aralarında Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov’un da bulunduğu bütün devlet başkanı yardımcıları, bakanlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri iştirak etti.

Fuarın açılış töreninde, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un gönderdiği kutlama mesajı okundu. Berdimuhamedov mesajında, “İki ülke ortak tarih, dil ve ulusal değerlere sahiptir. Bundan dolayı, Türkmenistan ile Türkiye ilişkileri normal seyrinin daha üstünde. Türkmen-Türk işbirliğinin geleceği parlaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin, kardeş Türk halkının başarılarından gurur duyuyoruz. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, iki ülke işbirliğinin daha da arttırılmasına önemli katkı sağlayacaktır” ifadeleri yer aldı.
Fuarda konuşan Bakan Zeybekci, iki ülke ticari ilişkilerinin daha da arttırılması için bu tür fuarların önemli olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Zeybekci ile Devlet Başkanı Yardımcısı Palvan Taganov, kurdeleyi keserek, fuarın açılışını yaptı. Ardından resmi heyet Türk şirketlerinin stantlarını gezdi ve şirketler hakkında bilgi aldı.
90'lı yıllardan sonra Türk inşaat sektörü için önemli bir pazar olan ve bu ülkenin yeniden imarında önemli yatırımlar yapan büyük projeler gerçekleştiren Türk müteahhitleri, bu ülkede geçen sene büyük bir rekora imza atarak, 10,6 milyar dolarlık iş aldı.




CİHAN

Yorumlar