Bakan Yıldız: Geçen yıl 14,1 milyar lira yatırım yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2001 yılında dünyada kriz olduğu için Türkiye’de kriz çıkmadığına dikkati çekerek,"2008 yılında dünyada kriz olduğu halde Türkiye buna dayandı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Geçen yıl 14,1 milyar lira yatırım yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2001 yılında dünyada kriz olduğu için Türkiye’de kriz çıkmadığına dikkati çekerek,"2008 yılında dünyada kriz olduğu halde Türkiye buna dayandı. Bunun en kritik noktası siyasi istikrardır. Türkiye güvenilir bir ülkedir. Geçen yıl içerisinde 14.1 milyar TL’lik bir yatırım yapıldı.” dedi.


Bakan Taner Yıldız, Kütahya Valiliği ziyaretinin ardından 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Otomobil sektöründe yedek paça üretimi yapan bir fabrikanın otomasyon çalışmalarını inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; “Türkiye’deki siyasi istikrarın korunabilir ve bunun sürdürülebilir olmasına katkı için her kesimin borçlu olduğuna kanaatindeyiz. Bunu yalnızca kuran AK Parti hükümetleri değil aynı zamanda onun devamlılığını sağlayacak olan iktidarı, muhalefeti ve bütün siyasi organları ile STK’ları ile işadamları, sanayiciler, sanatçılara varana kadar Türkiye’deki siyasi istikrarı korunmasına her birimiz borçluyuz” ifadelerini kullandığı konuşmasına şöyle devam etti: “Bu o partiyi tercih edeceğimiz anlamına gelmiyor. Farklı partileri tercih ediyor olabiliriz. Bu bizim özgür irademiz ve demokrasiye olan katkıdır ama siyasi istikrarın sürdürülebilir oluşuna katkı için bütün kesimlerin katkıda bulunması lazım. AK Parti’nin bu ülkenin yönetiminden gitmesi için harcanan çaba siyasi istikrarın bozulması için harcanmayacak. Ben daha iyisini yaparım için harcanacak. İleri demokrasi ülkelerinde böyle. Ülkenin batması, sıkıntıya düşmesi ile oradan çıkacak avantajı kullanacak bir yapı olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bu olmaz. Özellikle içinde bulunduğumuz ve siyasi atmosferin yüksek olduğu, zaman zaman gerginleştiği ortamda tercih edeceğimiz yapının bu olması lazım. Herkes fikrini çok rahat söyleyebilir, propagandasını yapabilir ama bunun herhangi bir şiddete dönülmesi, herhangi bir eyleme dönüşmesi hiçbir zaman tasvip edilmez. Bu çalıştığımız iş yeri açısından önemli. Türkiye’nin istikrarı açısından önemli. Türkiye bunu çok yaşadı. 2001 yılında dünyada kriz olduğu için Türkiye’de kriz çıkmadı ama 2008 yılında dünyada kriz olduğu halde Türkiye buna dayandı. Bunun en kritik noktası siyasi istikrardır. Türkiye güvenilir bir ülkedir. Geçen yıl içerisinde 14.1 milyar TL’lik bir yatırım yapıldı.” diye konuştu.

Bakan Yıldız buradaki konuşmasının ardından fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.
CİHAN

Yorumlar