Bakan Şimşek, Kılıçdaroğlu’nu yalanladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, '2014 bütçesinden belediyelere verilmek üzere 15.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek, Kılıçdaroğlu’nu yalanladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, '2014 bütçesinden belediyelere verilmek üzere 15.8 milyar TL ödenek ayrıldı' şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Mehmet Şimşek ortaya konan bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etmiş; ancak bugünde çeşitli yerlerde bu asılsız iddialar üzerine yorumların devam ettiği görülmektedir. Bu çerçevede aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür. 5779 Sayılı Kanun'a göre, mahalli idarelere gelirden ayrılan pay 2013 yılı bütçe kanununda 33.417,9 milyon TL, 2014 bütçe tasarısında 38.807 milyon TL’dir. Ayrıca belediyelere denkleştirme ödeneği ise 2013 yılı için 254 milyon TL, 2014 yılı için ise 278,8 milyon TL’dir. Bu ödenekler, ilgili mevzuatta belirtilen nüfus vb. kriterlere göre kullanılmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir inisiyatif kullanma imkanı bulunmamaktadır.”

BELEDİYELERE YARDIM ÖDENEĞİ

Bütçe kanunu (E) cetveline göre harcanan belediyelere yardım ödeneğinin ise 2013 yılı için 27.6 milyon TL, 2014 yılı için ise 29,9 milyon TL olduğuna işaret edilen açıklamada, şu bilgiler verildi: “(E) Cetvelinde yer alan hükümde yeni bir düzenleme söz konusu olmadığı önceki yıllardaki hüküm aynen korunmuştur. Bu çerçevede 2014 yerel seçimleri için belediyelere verilmek üzere bütçe tasarısına bu kapsam dışında herhangi bir ödenek konulmamıştır. Dolayısıyla yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır."

CİHAN

Yorumlar