Bakan Işık soruları yanıtladı: (1)

- "Türkiye ekonomisi dünyadaki durgunluğa rağmen büyümeye devam ediyor" - "Bu yılın ilk 3 ayında ortaya konulan rakamlar, 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 4,5'lik bir büyümeyi yakalayabileceğimizi gösteriyor" - "Şubat ayında mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı tek haneli rakama geriledi. Önümüzdeki sürecin yaz olması ve mevsimsel iş gücü talebinin de artacak olması işsizlik rakamlarının daha da düşeceği, istihdamın daha da artacağı anlamına geliyor"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık soruları yanıtladı: (1)

ANKARA (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye ekonomisinin dünyadaki durgunluğa rağmen büyümeye devam ettiğini belirterek, "Bu yılın ilk 3 ayında ortaya konulan rakamlar, 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 4,5'lik bir büyümeyi yakalayabileceğimizi gösteriyor." dedi.

Işık, Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) 55. Olağan Genel Kurulu'nun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bugün açıklanan şubat ayına ilişkin iş gücü istatistiklerine değinen Işık, işsizlik rakamlarındaki genel trendin düşüş yönünde olduğunu vurguladı.

Işık, şubat ayında mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranının tek haneli rakama gerilediğine dikkati çekerek, "Bunlar sevindirici, özellikle önümüzdeki sürecin yaz olması ve mevsimsel iş gücü talebinin de artacak olması işsizlik rakamlarının daha da düşeceği, istihdamın daha da artacağı anlamına geliyor." diye konuştu.

Türkiye'nin önemli ölçüde genç nüfusa sahip olduğunu belirten Işık, "Yaklaşık her yıl 1 milyon 250 bin civarında iş bulmak durumundayız. Çalışma hayatına katılım oranımız yükseliyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa yüzde 50'nin üzerinde bir katılım oranına eriştik. Hem iş gücüne katılım oranını yükselteceğiz hem de işsizlik oranını düşüreceğiz. Toplumumuzun farklı kesimlerinden iş gücüne katılımın artıyor olması da hepimiz için çok sevindirici." değerlendirmesinde bulundu.

Işık, Türkiye ekonomisinin dünyadaki durgunluğa rağmen büyümeye devam ettiğine işaret ederek, "Bu yılın ilk 3 ayında ortaya konulan rakamlar, 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 4,5'lik bir büyümeyi yakalayabileceğimizi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Yerli otomobilin hangi aşamada olduğuna yönelik soru üzerine Bakan Işık, projenin takvime uygun şekilde ilerlediğini kaydetti.

(Sürecek)




Yorumlar