Bakan Elvan, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

- "Bu yüksek büyüme oranı ülkemizin, bölgesinde ve dünyada halen güvenli bir liman olma özelliğini sürdürdüğünün göstergesidir" - "Bu büyüme performansı Türkiye’deki siyasi istikrarın önemini de bir kez daha gözler önüne sermektedir"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4,8'lik büyüme oranının, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada halen güvenli bir liman olma özelliğini sürdürdüğünün göstergesi olduğunu bildirdi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Yakalanan büyüme oranının, piyasa beklentilerinin üzerinde olduğunu belirten Elvan, "Bu yüksek büyüme oranı ülkemizin, bölgesinde ve dünyada halen güvenli bir liman olma özelliğini sürdürdüğünün bir göstergesidir. Türkiye ekonomisi küresel kriz sonrasından başlayarak 26 çeyrektir aralıksız büyümektedir ve söz konusu dönemde sürekli büyüme kaydeden ender ülkelerdendir. Bu durum ekonomik yapının yurt içi ve yurt dışı kaynaklı sorunlara karşı dayanıklılığının arttığını ve sağlam temeller üzerinde faaliyet gösterdiğini teyit etmektedir." ifadelerini kullandı.

Elvan, Türkiye’nin birinci çeyrek büyümesinin, Hindistan, Filipinler, Çin ve Endonezya’dan sonra yakalanan en yüksek büyüme hızı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avro alanında birçok ülkede büyüme hızları birinci çeyrek için bu seviyenin oldukça altındadır. Türkiye ekonomisi son dönemde, yurt içinde yaşanan terör olaylarına, Rusya ile yaşanan sorunlara, Suriye’den gelen göçmenlere, AB ülkelerinde yavaş seyreden büyümeye, turizm sektöründeki daralmaya ve Fed’in faiz kararı sürecinin uluslararası finans piyasalarında yarattığı belirsizliğe ve zorlaşan dış likidite koşullarına rağmen büyümesini sürdürmektedir. Bu büyüme performansı Türkiye’deki siyasi istikrarın önemini de bir kez daha gözler önüne sermektedir."

Lütfi Elvan, yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamının Orta Vadeli Program'daki yıl sonu hedefi olan yüzde 4,5’e ulaşılacağının güçlü bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Hedefimize ulaşmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapacağız. Bunun için gerekli her türlü tedbiri alıp yapısal reform sürecini hızlandıracağız. Bu kapsamda özel kesim yatırımlarının ve ihracatın artırılmasına ağırlık vereceğiz. Ülkemizin gelişmesi ve milletimizin refahı için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." görüşünü ifade etti.

Yorumlar